Merkez Kadınlar menopoz dönemi hakkında eğitim alıyor

Kadınlar menopoz dönemi hakkında eğitim alıyor

Paylaş
Kadınlar menopoz dönemi hakkında eğitim alıyor

Kadınlar menopoz dönemi hakkında eğitim alıyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Menopoz Okulu'nda menopoz dönemi hakkında online eğitimler alıyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Menopoz Okulu Projesi'nde online eğitimler başladı. İlki büyükşehir bünyesinde bulunan Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler, pandemi nedeniyle online ortamda yapılıyor. 35 yaş üstü kadınların yararlanacağı eğitim, Nisan ayı boyunca her pazartesi gerçekleştirilecek. Eğitim programı, Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı akademisyenleri tarafından yürütülecek.
Online olarak gerçekleştirilecek Menopoz Okulu Eğitimleri'ne 20’ye yakın kadın katılım sağladı. Nisan ayında başlayan online eğitim, toplam 4 hafta sürecek. 4 hafta boyunca her Pazartesi saat 14.00’te yapılacak eğitimler kadınlardan gelen talebe göre devam edecek. Menopoz Okulu’nun online eğitimlerine kayıt yaptırmak isteyen 35 yaş üstü her kadın belirlenen telefonu arayarak başvuru yapabilecek.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, düzenlenen eğitimlerle menopoz dönemindeki kadınları bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile imzaladığımız protokol gereğince online eğitimlerimize başladık. Online eğitimlerimizde amacımız menopoz dönemindeki kadınlarımıza menopoz öncesi ve sonrasında destek olabilmek, psikolojik açıdan onları rahatlatabilmek ve bu aşamaları nasıl kat edeceklerinden bahsedebilmek. Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin saygıdeğer hocaları ve eğitimcileri ile planladığımız bu program çerçevesinde eğitimlerimize yeni katılımcılarımızla ileriki dönemlerde de devam etmeyi hedefliyoruz. Mersin Üniversitesi’ne, Hemşirelik Fakültesi’nin değerli hocalarına ve eğitimcilerine kadınlarımızı bu açıdan destekledikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Güner Emül, Menopoz Okulu’nun online eğitim içeriğinden bahsederek, şöyle devam etti:
“Kadınlar Menopoz Okulu’na geldiği zaman üreme organlarını tanıyacaklar. Nasıl bir süreç işliyor? Menopoz döneminde onları neler bekliyor? Birçoğu menopoza girmiş kadınlar. Menopozda vücutlarında neler oldu, ne gibi değişiklikler oldu? Örneğin sıcak basması, gece terlemesi gibi birçok sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bu sıkıntılarına yönelik neler yapılabileceği konusunda farklı farklı teknikler uygulayacağız. Akupresur’dan bahsedeceğiz, cilt bakımı, nasıl sağlıklı beslenebiliriz menopozal dönemde? Cinsel yaşam bitiyor mu? Bunlardan bahsedeceğiz. Kahkaha terapisi uygulanacak. Eser Mutlu Hocamız ilk defa Türkiye’ye getiren bir hoca; kahkaha terapisi uygulayacak kadınlarımıza. Bunun gibi farklı ve çok güzel şeyler olacak, kadınlarımız çok yararlanacaklar. İlk eğitimden sonra çok güzel geri dönüşler aldık, çok memnun kaldılar ve devamını istediler. Pandemi olunca ne yapacağımızı bilemedik ama sonradan neden online olmasın diye düşündük.”
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı