Gündem Kadınlardan kürtaj tepkisi

Kadınlardan kürtaj tepkisi

Paylaş
Kadınlardan kürtaj tepkisi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Bağımsız Kadın Kolektifi üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryenle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Bandırma Bağımsız Kadın Kolektifi Üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programı’nın Uygulanmasına İlişkin 5’inci Uluslararası Parlamenterler Konferansı’nda yaptığı, "Sezaryen doğuma karşı olan bir başbakanım. Bunu cinayet olarak görüyorum. İki, kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etmeye hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz, ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok. Buna karşı çok daha duyarlı olmaya mecburuz" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

"AKP ve Başbakan Erdoğan kadının bedenine saldırıyor" şeklinde slogan atan topluluk adına basın açıklaması yapan Hazal Şahin, "Kadınların bedeni devletin ve erkeklerin mülkü değildir. Kürtaj hakkımızdır ne zaman hangi koşulda doğuracağımıza biz kadınlar karar veririz. Kadınlar doğurma makinesi değildir. Kaç çocuk yapacaklarına kendileri karar verir. Kadınların bedenine sahip çıkma hakkı engellenemez. Kadınların kürtaj hakkı tartışma konusu olamaz" dedi.

Bedenleri üzerinden hayata geçirilmeye çalışılan ’erkek’ politikalarına karşı tepkilerini büyütmeye devam edeceklerini kaydeden Şahin, "Haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Erkek egemenliği ve onun devleti bu gerçeği değiştiremeyecek. Mesele ne fıtrat ne de çocuk meselesidir. Mesele erkek Tayyip’in kadınlara saldırısıdır" dedi.

Gosterıcıler basın açıklamasının ardından olaysız biçimde dağıldı.


Mehmet TOSUN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)