Türkiye (Son Dakika) Kadınların iğrenç fuhuş tuzağı yöntemi: Küçük kızı istismar etti deriz!

Kadınların iğrenç fuhuş tuzağı yöntemi: Küçük kızı istismar etti deriz!

Paylaş
Kadınların iğrenç fuhuş tuzağı yöntemi: Küçük kızı istismar etti deriz!

Son dakika haberine göre, Adana'da otoyolda durdurdukları kişileri iğrenç fuhuş pazarlığıyla ikna etmeye çalışan ve yankesicilik yapan 26'sı kadın 42 kişi gözaltına alındı. Fuhuş çetesinin mağdurlar 'Küçük kıza istismar iddiasıyla tehdit ettikleri ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda durdurdukları araçlardaki kişileri ilişki vaadiyle dolandırıp, yankesicilik yöntemiyle paralarını çaldığı belirlenen şebekeyi takibe aldı.

Haberin Devamı

Savcılık, polisin 8 aylık takibinin ardından şebekeye üye olduğu öne sürülen 62 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tespitlerin ardından Adana ve Mersin polisi, 29 Mayıs'ta belirlenen adreslere şafak vakti operasyon düzenledi.

42 GÖZALTI

Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik personelin katıldığı, hassas burunlu köpeklerin de kullanıldığı baskınlarda 16’sı erkek, 26’sı kadın toplam 42 kişi gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan 20 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız pompalı tüfek, kurusıkı tabanca, uyuşturucu madde, bıçak ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

BAŞKA KADINLARIN YARDIMIYLA OLAY YERİNDEN KAÇTILAR

Haberin Devamı

Operasyonun ardından şebekeye üye kadınların otoyoldaki dolandırıcılık ve yankesicilik anlarına ilişkin takip görüntüleri de ortaya çıktı.

Görüntülerde, kadınların ilişki vaadiyle durdurdukları kişilerin paralarını çalması ve sonrasında da yol kenarındaki başka kadınların da yardımıyla olay yerinden kaçtığı yer aldı.

PARMAK İZİ BIRAKMAMAK İÇİN...

Ayrıca şüpheli kadınların, bindikleri araçlarda parmak izi bırakmamak için dokundukları yerleri ellerindeki bezle sildikleri görüldü.

"EŞİNİ ARAYIP KÜÇÜK KIZLA BİRLİKTE OLDUĞUNU SÖYLERİZ"

Şüphelilerin söz konusu yöntemle onlarca kişiyi dolandırdıkları, kendilerini ihbar etmemeleri için de zaman zaman şantaj yaptıkları belirlendi

Şebekeye üye bir kadının, mağdurlardan birinin şikayetçi olmaması için cep telefonunu alıp, "Eşini görüntülü arayıp, yaşı küçük bir kızla birlikte olduğunu söyleriz" dediği öne sürüldü.

Ayrıca bir mağdurun, sağdıcı olduğu damat arkadaşına götürmek üzere aracını süslettiği, yolda şebeke üyesi kadınların ağına düştüğü ve 5 bin 500 TL'sini çaldırdığı öğrenildi.

ADANA’DAN ANTALYA’YA KADAR GİDİYORLARMIŞ

Şebeke üyesi bazı kadınların, Adana’dan otostop çekerek Antalya’ya kadar gittikleri, yolda da durdurdukları sürücüleri ilişki vaadiyle dolandırdıkları ya da yankesicilik yaparak paralarını çaldıkları öğrenildi.

20 TUTUKLAMA

Haberin Devamı

Aynı şüphelilerin bir süre Antalya’da kaldıktan sonra aynı yöntemlerle yeniden Adana’ya döndükleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Seda T., Tülay G., Seda D., Diyana Y., Dürdane Y., Melek A., Yeşim G., Bahar K., Gülveren Y., Dilara Y., İslidal I., Sema G., Nurcan K., Bahar K., Kartal Z., Azat Z., Sabret K., Muzaffer K., Deprem G., Hazar Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 22 şüpheli ise serbest bırakıldı.