Cumartesi Postası Kadınların sadakatsizlik raporu

Kadınların sadakatsizlik raporu

Paylaş
Kadınların sadakatsizlik raporu

Solène Paillet, dünyada kadınların tasarlayıp yönettiği tek kaçamak sitesi Gleeden’ın sözcüsü. Miami’deki merkez ofisteki ekibinde çalışan 15 kişinin tümü kadın. Fransa’da başlayan yolculuğunda 9 yılda 22 ülkeden 4 milyon üyeye ulaşmış bu platform Türkiye’de Mart 2018’de açıldı. 5 ayda 52 bin kullanıcıya ulaştı. Kadınların sadakatsizlik nedenleri konusunda bir araştırma yayımlayan Gleeden’ın verilerini konuşmak için Solène Paillet’e ulaştık. Konuşurken şaşırtıcı bir bilgi de ortaya çıktı. Diyor ki: “Gelmiş geçmiş en hızlı büyüdüğümüz ülke Türkiye oldu. Bunu beklemiyorduk. Reklam bile yapmadan bu sonucu aldık.

Işıl Cinmen

Haberin Devamı

isil.cinmen@posta.com.tr

8.053 kadın üyeniz arasında sadakatsizliğin nedenleri hakkında yaptığınız araştırmanın sonuçları ilginç. Sonuçlara göre, horlayan erkek aldatılır!

Evet, horlamanın aldatma nedeni olmasını ben de beklemiyordum. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 71'i eşlerinin sürekli horladığını belirtiyor. Evde sürekli bir huzursuzluk ve tartışma sebebi olarak da gösteriyorlar horlamayı. Kadınların yüzde 66'sı aldatmalarında horlamanın doğrudan etken olduğunu ifade ediyor.

Bu çok ciddi bir oran!

Horlamayı sadece rahatsız edici bir ses olarak düşünmeyin; bunun yansımaları var. Yüzde 43, uykusuzluğun yorgunluğa sebep olduğunu; bunun da doğrudan ilişkideki özenin azalmasına sebep olduğunu söylüyor. Yüzde 31, eşlerinin horlamasının aralarında yaşanan tartışmaların ve kırgınlıkların temel nedenlerinden biri olduğunu söylüyor. Horlama nedeniyle eşine karşı artık arzu duymadığını dile getirenler ise yüzde 22.

Haberin Devamı

CÖMERTLİK SEKSİ CİMRİLİK LİBİDO KIRICI

Sadakatsizliğin diğer önemli sebepleri nelermiş?

Pintilik… Kadınların yüzde 74'ü eşlerini cömert bulmuyor. Yüzde 56’sı cimriliğin önemli bir kavga konusu olduğunu belirtiyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 69'u, aldatmalarının başlıca nedenlerinden biri olarak cimriliği gösteriyor.

Peki, bunun psikolojisi ne? Erkeğin cimriliği kadına ne hissettiriyor?

Erkeğin cimriliğinin kendisini değersiz hissetmesine yol açtığını söyleyenlerin oranı yüzde 39. Yüzde 29’u ise bunun özgüvenini zedelediğini söylüyor çünkü pintiliği, ‘kendisini mutlu etmek için gayret gösterilmemesi’ olarak kodluyor. Geri kalan ise cömertliği ‘seksi ve çekici’ olarak niteliyor; bu vasfa sahip olmayan erkeklerin cazibelerini yitirdiğini düşünüyor; yani cimrilik bir libido kırıcı.

Gelelim bitmek bilmeyen futbol seanslarına… Araştırmanızda, erkeklerin futbol tutkusunun sekse duydukları arzunun önüne geçmesinin kadınları çok rahatsız ettiği görülüyor.

Evet, asıl mesele erkek birden fazla kez futbolu sekse tercih ettiğinde çıkıyor. 8 bin kadının yüzde 79’u, eşlerinin futbolu çok öne>

Sapyoseksüel terimi, Latince ‘bilmek, kavramak’ anlamına gelen sapio ve ‘cinsellikle ilgili’ anlamına gelen ‘sexualis’ sözcüklerinin birleşiminden oluşuyor.

Zekadan ve onun kullanımından tahrik olan kişileri tanımlıyor.

Bilinen ilk kullanımına, 1998’de Livejournal adlı bir sitede rastlanmış.

Aslında bu özellik, fetiş kategorisinde inceleniyor.

Yani sapyoseksüellerin bilgi, zeka ve onun kullanımına yönelik bir fetişleri var. Bu kişilerin libidosu, fiziksel özelliklerden ziyade zihinsel yeteneklerden etkilenerek harekete geçiyor.

TEST: SİZ DE ZEKA FETİŞİSTİ MİSİNİZ?

Kişilik testleri yayınlayan LonerWolf’un hazırladığı sorulara 1'den 5'e kadar puan verin.

Bu cümleler sizi ne kadar tanımlıyor?

1. Etkili konuşma yeteneğini fit bir vücuttan daha çekici bulurum.

2. Dış görünüşüyle beni etkileyen birinin aptalca konuşması ondan soğumama yol açar.

3. Zekasından etkilendiğim birinin fiziksel özellikleri ondan tahrik olmamı nadiren engeller.

4. Zekasıyla ön plana çıkmayan ünlülere hiçbir özel ilgi duymadım.

5. Şehvetli bir tartışmayı yumuşak bir masaja tercih ederim.

6. Birini öpmek istememi sağlayan dolgun dudaklar değil, o dudaklardan çıkan sözlerdir.

7. Felsefik bir tartışma benim için ön sevişme yerine geçebilir.

8. Bir profesörle ya da bilim insanıyla birlikte olmayı bir modelle olmaya tercih ederim.

9. Benim için karşımdakinin çekicilik seviyesini keskin zekası, hazırcevap olması ve espri yeteneği belirler.

10. Zekasına saygı duyacağım biriyle ilişki yaşayamayacaksam yalnız kalmayı yeğlerim.