Spor 'Kadınlarla futbol tartışmam'

'Kadınlarla futbol tartışmam'

Paylaş
'Kadınlarla futbol tartışmam'

Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas'ın danışmanı Bernard Lacombe, "kadınlarla futbol tartışmam. Bence yemek yapmaya geri dönmeliler" deyince kendisini eleştiri oklarının hedefinde buldu

Bugünlerde Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas'nın danışmanlığını yapan bir dönemin ünlü Fransız futbolcusu Bernard Lacombe, katıldığı bir radyo programında cinsiyet ayrımcılığı yapınca eleştirilerin hedefi oldu.

Canlı yayına bağlanan bir kadın dinleyici, milli takımda 900 dakikadır gol atamayan Karim Benzema'yı eleştirip; Lacombe'dan görüşünü istedi. Eski futbolcunun kadın dinleyiciye yanıtı, "Ben kadınlarla futbol tartışmam. Bence onlar yemek yapmaya geri dönmeliler" oldu.

Bu sözler Lacombe'a yönelik geniş çaplı tepkileri beraberinde getirdi. Lacombe'a en büyük eleştirilerden biri de son 6 yıldır Fransa Kadınlar Ligi’ni kazanan Lyon Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü Patrice Ler'den geldi.

Lacombe'un yorumunun kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Ler, "Bu tür açıklamalar kadın futbolunun gelişimine yardımcı olmuyor. Lacombe, sadece kadınlara değil, Lyon Kadın Futbol Takımı’nın gelişimi için büyük çaba harcayan başkan Aulas'a karşı da saygısızlık yaptı" diye konuştu.

NTV Spor

Haberin Devamı