Ekonomi Kadroya geçen taşeron işçiye ne kadar ikramiye verilecek?

Kadroya geçen taşeron işçiye ne kadar ikramiye verilecek?

Paylaş
Kadroya geçen taşeron işçiye ne kadar ikramiye verilecek?

Kadroya geçen taşeronlar ne kadar ikramiye alacak? Uzun bir süredir ülke gündeminin en önemli tartışma konularından biri olan taşerona kadroda süreç sona erdi. 900 bin işçi kadroya geçti. Kadroya geçişin en fazla olduğu kent İstanbul oldu. Taşeron işçiye ne kadar ikramiye verileceği ise kadroya geçiş yapan işçiler tarafından merak ediliyor

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine olanak sağlayan kararnamenin ardından 3 aylık süreç bitti. Yaklaşık 1 milyon taşeron işçiden sınavları geçenler, Pazartesi günü kamudaki görevlerine başladı. İşe alımlarla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “900 bin taşeron kadroya alındı. En fazla kadroya geçiş 114 bin 432 kişiyle İstanbul’da oldu” dedi.


TERÖR VURGUSU


Bakanlıkta düzenlenen toplantıda konuşan Jülide Sarıeroğlu, sürecin başından itibaren yoğun ve titiz bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getirerek, “İstanbul’dan sonra en fazla alım 66 bin 510 kişiyle Ankara’da oldu. Güvenlik soruşturması nedeniyle elenenler arasında terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişiler de bulunuyor” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİYE NE KADAR İKRAMİYE VERİLECEK?


Buna göre, taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın yaklaşık 1.5 katını promosyon alacak. Çalışanlar mevcut maaşlarla kadroya geçecekler. Ancak 52 günlük ilave bir ikramiye (tediye) ödenecek.

Haberin Devamı