Siyaset Kafes iddianamesi kabul edildi
Paylaş
Kafes iddianamesi kabul edildi

12. Ağır Ceza Mahkemesi "Kafes eylem planı" iddianamesini kabul etti

12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ‘Kafes’ iddianamesinde Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenen Uluç Ali Reis denizaltısında bulunan mühimmat ve patlayacıların ortaya çıkmasının ardından Kuzey Deniz Saha Komutanlığı yetkililerince teslim alındığı anlatıldı.

PATLAYICILARI İMHA EDEN ASKERLERE TAKİPSİZLİK

Patlayıcıların tutunak karşılığında askerler tarafından müzeden teslim alındığını ve patlayıcıların teslim alan askerlerden Üçvş. Yalçın Çetin’in kendi cep telefonu ile görüntülediğinin belirtildiği iddianamede, "Cep telefonu ile kaydedilen patlayıcılara ait resimlerin silinmiş olması sebebiyle bu personel ve ekipte görevli olup imha işlemini gerçekleştiren, fotoğrafların silinmesini talimatını veren Dz.Bnb. Bülent Başarkanoğlu hakkında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın takipsizlik kararı ile sonuçlandırıldığı anlaşılmıştır" denildi.

ERMENİLERE TEHDİT MEKTUPLARI

Poyrazköy davası iddianamesinde yer alan ihbar maillerinin de yer aldığı iddianamede Ermeni asıllı vatandaşlara ve kurumlara gönderilen tehdit mektuplarına da yer verildi.

İddianamede Temel Malatyalı ismiyle ‘Son uyarı ve ikaz’ diye gönderilen mektuba yer verilerek, "Yapılan araştırma sonucunda söz konusu tehdit mektubun Surp Harç Yatılı Ermeni Lisesi, Özel Kalfayan Ermeni Kız Yurdu, Eseyan İlköğretim Okulu Özel Dadyan Ermeni Lisesi’ne gönderildiği tespit edilmiştir.

İhbarda belirtilen Kasımpaşa Postanesinden Ermeni Kiliselerine, okullarına, gazetelere, gayrimüslim vatandaşların evlerine tehdit içerikli mektup gönderilmesi eyleminin bu şekilde gerçekleştiği, ihbar içeriğinin sanık Levent Bektaş’tan ele geçen DVD’deki kayıtların birbiriyle örtüştüğü anlaşılmıştır."

MÜHİMMATLAR KARA, HAVA VE JANDARMA KOMUTANLIĞINA AİT

“Poyrazköy’de ele geçen mühimmatın hangi askeri birliklere ait olduğu tespit edilmiştirö denilen iddianamede, mühimmatların Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Genel Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olduğu belirtildi.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)

KAFES'TE İLK ÜÇ SIRA AMİRALLERİN

2

Haberin Devamı