Ankara Kafkas dans topluluğu 'Kabardinka' Türkiye turnesinde

Kafkas dans topluluğu 'Kabardinka' Türkiye turnesinde

Paylaş
Kafkas dans topluluğu 'Kabardinka' Türkiye turnesinde

Kafkas dans topluluğu 'Kabardinka' Türkiye turnesinde

Haluk KARAASLAN/ANKARA,(DHA)- RUSYA’nın Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde 1933 yılında kurulan dans topluluğu ‘Kabardinka’ Türkiye turnesine çıkıyor. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde gösteri yapan Kafkas dans ekibi, Türkiye’de 9 ilde sahne alacak.
Çerkes danslarını dünyaya tanıtan Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Kabardinka’ Türkiye turnesine çıkıyor. Çerkes kültürünün tanıtılması için 88 yıl önce kurulan Kabardinka, koreografisi kadar kıyafetleriyle de izleyenlerin dikkatini çekiyor. Savaşçı gibi giyinen erkeklerin kılıçları ve ritmik hareketlerine, kadınların geleneksel elbiseleriyle eşlik etmesi izleyenlere görsel şölen sunuyor. Kaf dağından gelen büyülü melodiler ve ritimlerin kullanıldığı ekibin müziklerinde eski halk enstrümanları da kullanılıyor. Yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, bugüne kadar 4 kıtada yaklaşık 70 ülkede hem Çerkes kültürünü tanıtmak hem de geleneklerini sürdürmek için gayret gösteriyor. Dans ekibi birçok uluslararası yarışma ve festivalde yüksek onur madalyaları ve nişanlar kazandı. Sergiledikleri koreografilerle dünyanın pek çok dans topluluğuna ilham veren dans ekibinin sanat yönetmenliğini ve koreografilerini Adigey Cumhuriyeti, Güney Osetya, Abhazya, Çeçenistan ve İnguşetya Cumhuriyetlerinin onur sanatçısı Igor Atabiyev yapıyor.
İlk olarak 15 Ekim Cuma akşamı Denizli seyircisiyle buluşacak Kafkas ekibi, ardından İzmir, Balıkesir, Düzce, Samsun, Ankara, Kayseri, Sivas ve İstanbul’da gösterilerini sergileyecek. Ankara’da gerçekleşecek gösteri 23 Ekim tarihinde Yenimahalle Belediye Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, İstanbul'da ise 29-30-31 Ekim tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı