Kağıthane Kağıthane Belediyesi Mescid-i Aksa’da kardeşlik iftarı verdi

Kağıthane Belediyesi Mescid-i Aksa’da kardeşlik iftarı verdi

Paylaş
Kağıthane Belediyesi Mescid-i Aksa’da kardeşlik iftarı verdi

Kağıthane Belediyesi Mescid-i Aksa’da kardeşlik iftarı verdi

İSTANBUL, (DHA) - KAĞITHANE Belediyesi ve Mirasımız Derneği tarafından Mescidi Aksa’da iftar programı düzenlendi. Kardeşlik duygusunu pekiştirmek ve Ramazan ayının bereketini birlikte yaşamak için binlerce müslüman iftar yemeğinde buluştu.

Kağıthane Belediyesi ve Mirasımız Derneği tarafından Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’da iftar programı düzenledi. Filistin’in Kudüs kentindeki Mescid-i Aksa’da, binlerce müslüman aynı iftar sofrasında buluştu. İftar sofrasına misafir olan Kudüslüler, okunan akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

“KUDÜS BİZİM GÖNÜL COĞRAFYAMIZ”

Kudüs iftarını değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; ‘’Filistin’de biliyorsunuz ki çok uzun yıllardır bir insanlık dramı yaşanıyor ve ne yazık ki dünya, orada yaşanan bu drama sessiz kalmış durumda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, Türkiye Filistin davasına sırtını dönmeyecek. Kudüs aynı zamanda bizim gönül coğrafyamız. Oradaki kardeşlerimizi soframızda ağırlamaktan, onların hayır dualarını almaktan çok mutluyuz. Biz de Filistin’de yaşanan bu dramın bir an önce son bulması için dua ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı