Gündem Kahraman kaptan 6 mülteciyi son anda kurtardı!

Kahraman kaptan 6 mülteciyi son anda kurtardı!

Paylaş
Kahraman kaptan 6 mülteciyi son anda kurtardı!

Umuda yolculuk için her çareyi deneyen kaçak göçmenlerin yaşadığı dramlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak, Kuşadası Körfezi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sisam Adası'na kaçmak üzere olan 6 Suriyeli göçmeni, ölümden Türk bir tekne kaptanı kurtardı

Barbaros-09 isimli teknesiyle Kuşadası Körfezi’nde avlanan Vedat Kazancıoğlu, Sisam adası’nın Pitagorion şehri açıklarında batmak üzere olan bir şişme bir botun üzerinde ölümle pençeleşen 6 mülteciyi, teknesine aldı. Önce sağlık kontrollerini yapan ve yemek veren Kaptan Kazancıoğlu, ardından Sahil Güvenliği arayarak durumdan haberdar etti. Sahil Güvenlik ekipleri de ölümden dönen 6 mülteciyi teslim alarak, yasal işlem başlattı.

Kuşadası’nda uzün süredir teknesiyle balık avına çıkan Vedat Kazancıoğlu, son dönemde benzer olaylarla sık sık karşılaşmaya başladıklarını belirterek “Daha önce de yine mültecileri zor durumdayken teknemize alıp yardım etmiştik. Bu kez Kuşadası açıklarında içinde 6 göçmenin bulunduğu batmak üzere olan bir bot gördüm. Teknemle yanlarına yanaştım. Botları battığı için zor durumda olan göçmenleri tekneme aldım. Ardından da Sahil Güvenlik Komutanlığını arayarak durum hakkında bilgi verdim. Ölümden dönen göçmenler çok çor durumdaydı, kendilerine yiyecek verdik. Daha sonra da sahil güvenlik ekiplerine teslim ettik “ dedi.

İHA