Yaşam Kahraman köpek hayat kurtardı

Kahraman köpek hayat kurtardı

Paylaş
Kahraman köpek hayat kurtardı

ABD'de Labrador cinsi köpek sahibini trenin altında kalmaktan kurtardı

ABD'nin New York kentindeki Manhattan metro platformunda meydana gelen olayda, sahibinin trenin yaklaştığı sırada sendelediğini ve bayılmak üzere olduğunu hisseden Orlando adlı, siyah Labrador cinsi köpek, gelen trene aldırmadan rayların üzerine atlayarak sahibinin trenin altında kalmasını önledi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları raylara atlayan Orlando'nun sürekli olarak havlayarak, sahibi 61 yaşındaki Cecil Williams'ın rayların üzerine kapaklanmasına engel olmaya çalıştığını belirtti.

Olayı New York Post gazetesine anlatan görgü tanıkları, trenin yaklaştığı anda bile Williams'ı ayakta tutmaya çalışan Orlando'nun sahibini öptüğünü ve hareket ettirmeye çalıştığını belirtti.

Orlando ve sahibi Williams olaydan ciddi yara almadan kurtuldu.

Hastane yatağında konuşan Williams, dişçiye gitmek için yola çıktığını ve metro platformundayken kendisini bayılacakmış gibi hissetmeye başladığını anlattı. Olayı anlatırken bir an duygulanarak sesi kısıldığı görülen Williams, “Beni tutmaya çalıştı. Köpek hayatımı kurtardı” dedi.

Haberin Devamı

Başında büyük bir bandaj olduğu görülen Wiliams, bilincini neden kaybettiğini bilmediğini ancak insülin ve diğer bazı ilaçlar aldığını kaydetti. Williams, ciddi ancak tasasız bir köpek olarak tanımladığı Orlando'nun hastanede yeni dostlar edindiğini söyledi.

Gözlerinin 1995 yılından beri görmediğini ve Orlando'nun ikinci rehber köpeği olduğunu anlatan Williams, 5 Ocak'ta 11 yaşına basacak Orlando'nun yakında emekli olacağını kaydetti. Sigortasının iş görmeyen bir köpeği karşılamadığını dile getiren Williams, Orlando için bir iyi yuva bulmaya çalışacağını ifade etti.