Buca Kahraman polisin adı Buca'daki parka verilecek

Kahraman polisin adı Buca'daki parka verilecek

Paylaş
Kahraman polisin adı Buca'daki parka verilecek

Kahraman polisin adı Buca'daki parka verilecek

İZMİR Adliyesi'ne yönelik olarak 2.5 yıl önce gerçekleştirilmek istenen kanlı terör saldırısını canı pahasına önleyen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in adı, İzmir'in Buca ilçesindeki Yaylacık Mahallesi'nde yapılacak olan parka verilecek.

Buca Belediyesi, kahraman polis memuru Fethi Sekin'in anısını yaşatmak için ortak karar aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yaylacık Mahallesi 46 Sokak'ta yapılması planlanan parka; 5 Ocak 2017 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından İzmir Adliyesi'ne yönelik gerçekleştirilmek istenen bombalı terör eylemine zamanında müdahale edip, canını feda ederek bir faciayı önleyen şehit polis memuru Şehit Fethi Sekin Parkı adı verilecek. Geçen ay meclis oturumunda gündeme gelen önerge, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini, düzenlenen saldırılarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, "Hiç şüphesiz ki bizi en çok etkileyen olaylardan birisi de 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi'ne yapılan saldırıydı. Bir hukukçu olarak ayrıca hassasiyet gösterdiğim olayın başarıya ulaşamamasındaki en büyük unsur, şüphesiz şehit memurumuz Fethi Sekin'dir. Fethi Sekin, canı pahasına engellediği bu faciayla, kanlı günlerin kırılma noktası olmuştur. Böylesine bir kahramanlık hikayesini biz Buca'da da sonuna kadar yaşatacağız" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı