Gündem Kahraman rehber saldırı noktasına karanfil bıraktı

Kahraman rehber saldırı noktasına karanfil bıraktı

Paylaş
Kahraman rehber saldırı noktasına karanfil bıraktı

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen terör saldırısında canlı bombayı son anda fark eden ve 'kaçın' diye bağırarak ölü sayısının artmasını engelleyen turist rehberi Sibel Şatıroğlu, olay yerine gelerek kurbanlar için saygı duruşunda bulundu ve karanfil bıraktı

İstanbul Turist Rehberleri Odası ve saldırıda yaralanan rehber Sibel Şatıroğlu, Sultanahmet'te Dikilitaş'ın önünde saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Saldırıda hayatını kaybedenler için olay yerine beyaz ve kırmızı karanfiller bırakan grup adına açıklama yapan Emrecan Kurt,

"Şiddetin dili, dini, ırkı, ülkesi yoktur. Bizi korkutmak isteyenlere cevapsa, korkup kendimizi izole etmek yerine daha çok gezmek, hayattan daha çok keyif almak, yeni dostluklar kurmak, varolan dostlukları daha da peşiktirmek olmalıdır.

Bizler barışsever insanlarız, Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' felsefesi üzerine kurulmuştur" diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da olay yerine karanfil bırakarak saldırıyı kınayanlar arasındaydı.

AA