Advertorial Kahramanlığın resmini yaptı, o resim binaları kapladı
Sponsorlu

Kahramanlığın resmini yaptı, o resim binaları kapladı


Paylaş
Kahramanlığın resmini yaptı, o resim binaları kapladı

15 Temmuz gecesi yaşananları kendi gözünden resmeden 17 yaşındaki Mert Şahin’in tuvale aktardığı eser; Türk Telekom’un İstanbul ve İzmir’deki binalarının dış cephelerine giydirildi

Türkiye çapındaki 53 Türk Telekom Okulu öğrencileri arasında düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim’ temalı yarışmaya, Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert Şahin resim kategorisinde katıldı. Şahin’in yaptığı resim onlarca eser arasından sıyrılarak birinciliği elde etti.

Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert Şahin’in röportajı;

“Bu resim 15 Temmuz gecesi vatanımızın kurtuluşunu simgeleyen bir resimdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde o geceyi, duygu ve düşüncelerimi katarak resme aktardım. Burada gördüğünüz gibi Cumhurbaşkanımızın simgesini ve forsunu kullandım. Bu simgenin korunmasında, vatanımızın kahramanı o gecenin sembolü olan Ömer Halisdemir’i resme aktardım.

Gördüğünüz gibi burada Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize seslenişini aktardım. Ondan sonra o seslenişle halkımızın sokağa çıkmasını ve tankların önüne çıkarak ve altına yatmasını resme aktardım. Burada gördüğünüz gibi İstanbul Boğazı’nı aktardım. Çünkü olayların asıl gerçekleştiği yer orasıdır.

Başarılı öğrenci ödülünü Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı.

Yarışmayı düzenleyen Türk Telekom ise 15 Temmuz’un yıldönümü öncesinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki binalarının dış cephelerini Mert Şahin’in resmiyle donatma kararı aldı.

Kahramanlığın resmi bir ay boyunca binaların dış cephelerinde kalacak.