Kahramanmaraş Kahramanmaraş'a Moda Tasarım Merkezi kurulacak

Kahramanmaraş'a Moda Tasarım Merkezi kurulacak

Paylaş
Kahramanmaraş'a Moda Tasarım Merkezi kurulacak

Kahramanmaraş'a Moda Tasarım Merkezi kurulacak

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TEKSTİLDE Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden biri olan ve 122 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından 'Moda tasarım merkezi' kurulacak.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteği ile yapılacak olan ve kumaş tasarım ile stil araştırmasında uzmanlaşmış bir merkez şeklinde yapılacak moda tasarım merkezi için ilk adım, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız arasında imzalanan projenin destek sözleşmesiyle atıldı. Moda, tasarım ve sanat bilinci yüksek, uluslararası pazar farkındalığı olan moda tasarımcıların yetiştirilmesi ve Türkiye’nin en temel endüstrilerinden tekstil ve hazır giyim alanına, sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı ve yenilikçi işgücünün oluşturulması hedeflenen merkez hakkına bilgi veren Serdar Zabun, tekstil sektörünün Türkiye’nin 80’li yıllarda başlayan ekonomik kalkınma sürecinin baş aktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Sanayi üretimine ve Türkiye ihracatına çok önemli katkılar sağlayan tekstil sektörünün en önemli üretim merkezlerinden birisinin Kahramanmaraş olduğunu belirten Zabun, şöyle konuştu:

"300'den fazla ihracatçı şirketi ile Avrupa ve diğer pazarlarda çok güçlü bir pazar payına sahip olan Kahramanmaraş, dünyanın 122 ülkesine ihracat yaparak iplikte, dokumada, örmede ve denimde güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır. Türkiye’nin bu sektörde dünya moda merkezlerine gönderdiği ürünlerin çok büyük bir kısmı Kahramanmaraş’tan ihraç edilmektedir. Tasarım merkezi projemizle birlikte artık şehrimizin üretim ve ihracat için sergilediği performansı, bu defa moda tasarımları ile taçlandıracağız. Katma değeri yüksek ürünlerin payını artırarak şehrimizin kalkınmasına çok önemli katkı sağlanacak.Tasarım Merkezi ilesektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli tasarımcıların yetiştirilmesi, tasarım kabiliyetinin geliştirilmesi,müşterilere birçok farklı kumaş konusunda kişiselleşmiş bir hizmet ve tasarımsunumu mümkün olacak. Kumaşlarla ilgili performansları ve alternatif stil sonuçlarınıngörülebileceği merkezde özellikle konfeksiyon sektörüne yönelik olarak tasarım yeteneği ile donatılmış güvenilir bir ortak olarak konumlanacak.Bu itibarla, projeye destek veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ediyorum. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı