Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ta 7'nci 'Beyaz Tabak' verildi

Kahramanmaraş'ta 7'nci 'Beyaz Tabak' verildi

Paylaş
Kahramanmaraş'ta 7'nci 'Beyaz Tabak' verildi

Kahramanmaraş'ta 7'nci 'Beyaz Tabak' verildi

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 'Çiftlikten sofraya gıda güvenliği' projesi kapsamında üretimden servisine kadar hijyenin ön planda olduğu işletmelerin hak etiği 'Beyaz Tabağın' 7'incisini Yaşar Pastanesi'ne verdi.

Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun birincil üretim dahil olmak üzere gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım ve satış gibi gıda zincirinin tüm aşamalarını denetlediği işletmelere verilen Beyaz Tabak uygulaması devam ediyor. Kurul tarafından yapılan denetimlerde gerekli şartları taşıdığı belirlenen Yaşar Pastanesi'nin Beyaz Tabağı, düzenlenen bir törenle verildi.

Törende konuşan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erol Özkan, işletmelere verilen Beyaz Tabağın, insanların yedikleriyle ilgili akıllarındaki soruyu ortadan kaldıracak önemli bir belge olduğunu söyledi. Özkan, "Lokanta pastane gibi gıda sunumu yapılan yerlerde genelde tüketiciler, bulundukları ortamı, masayı, peçeteyi, tabağı, kaşığı beğenirler. Ama hep bir soru işareti vardır kafalarında. Acaba bu yediğimiz gıda nerde hangi şartlarda üretiliyor? Bu beyaz tabak ödülü bu müşterilerin, bu kafasındaki soru işaretini kaldıracak en önemli belge. Beyaz Tabak ödülü almış işletmeye gelen bir tüketici, gıdanın en saf haline, son yediği tabağa kadar şartların AB standartlarına, Türk standartlarına, hijyen standartlarına uygun olduğunu, içine sinerek yiyebileceğini bilecek. Bu açıdan önemli bir belge. Bu ödülü de Yaşar Pastaneleri gibi sadece Kahramanmaraş’ın, ülkemizin değil ünü yurtdışına çıkmış bir firmamızın alması da bizi ayrıca onurlandırdı" diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt ise 14 kişiden oluşan Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun 3 ayda bir toplanıp şehrin gıdası ile ilgili alınması gereken tedbirler noktasında karar aldığını belirterek, "Bu karar da izleme kurulu tarafından denetlenir. Kurulumuzun almış olduğu bir karar var. Asgari şartların üzerinde, teknik ve hijyene sahip üretim yapan işletmelerin ‘Beyaz Tabak’ ödülü ile ödüllendirilmesi bir karar alındı. Bununla ilgili izleme kurulu üyelerimiz tarafından müracaat olduğu takdirde, işletmecilerimizin denetimleri yapıldı. MADO’da hakikaten nezih, her taraftan tanınan bizim medarı iftiharımız bir işletme. Bunlarında denetimleri yapıldı. Beyaz tabak ödülüne kurul tarafından layık görüldü" dedi.

İşletme sahiplerinden Atilla Kanbur da böyle bir ödülle ödüllendirilmenin kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Dördüncü kuşak dondurmacı olduklarını ama dedelerinden öğrendikleri usul ve yöntemleri günün şartlarına uydurarak yaptıklarını kaydeden Kanbur, şunları söyledi:

"Daha önce biz hijyenin ne olduğunu bilmezdik. Ama bunların hepsini öğrendik. Şu anda sütümüzün bir çoğunu biz kendimiz üretiyoruz. Çiftliğimizin ari belgesi var. Ondan sonra gelen tüm ürünlerimizi, unumuzdan, fındığımıza fıstığımıza kadar, laboratuarlarımızda ilgili gıda mühendislerimiz tarafından, sürekli analizleri yapıldıktan sonra geliyor. Gerek organik analizleri, gerekse kimyasal analizleri yapıldıktan sonra geliyor. En iyi şekilde sunum yapmak üzere kendi kendimizi hazırlıyoruz. Bu konuda da halen çalışmalarımız sürüyor. Tabi kurum olarak gerek vilayetin gerekse tarım il müdürlüğünün bizi de böyle ödüllendirmesi bizim için ayrıcalık. Şehrimize gelen yabancılar beyaz tabak ödülünün ne olduğunu öğrendikleri bize karşı daha bakış açılarının değişik olacağı kantindeyim."

Konuşmaların ardından Vali yardımcısı Erol Özkan Atilla Kanbur'a Beyaz Tabağı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de Beyaz Tabak Sertifikasını verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı