Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ta alınan tedbirler ile kaza sayısı düştü

Kahramanmaraş'ta alınan tedbirler ile kaza sayısı düştü

Paylaş
Kahramanmaraş'ta alınan tedbirler ile kaza sayısı düştü

Kahramanmaraş'ta alınan tedbirler ile kaza sayısı düştü

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta bayram tatili süresince alınan trafik tedbirleri sayesinde bir önceki yıla oranla kaza sayısı yüzde 27.2 düştü.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek adına Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü il genelinde bir dizi tedbirler aldı. Alınan tedbirler kapsamında kazaların en çok meydana geldiği noktalar başta olmak üzere birçok yer de uygulama noktaları oluşturuldu.

HAVADAN DENETLEDİLER, ÇOCUKLARDAN YARDIM İSTEDİLER

Denetimlerde teknolojiden de faydalanan ekipler, drone ile emniyet kemer, hatalı sollama, ışık ihlali gibi birçok kural ihlalini havadan denetledi. Birinci önceliği ceza yazmaktan çok uyarmak olan denetimlerde polisler, çocuklardan da yardım istedi. Kontrol noktalarında durdurulan araçlardaki çocuklara kırmızı düdük ve karne dağıtan polis, anne ve babalarının aşırı hız, kırmızı şıkta geçme gibi kural ihlallerinde düdüğü çalarak uyarmalarını istedi. Polis ayrıca, yolculuk sonunda anne ve babalarının kurallarına ne derece uyup uymadığını gösteren karneyi doldurup sosyal medyada paylaşmaları durumunda katılacakları çekilişle bisiklet sahibi olabileceklerini hatırlattı.

TEDBİRLERİN FAYDASI İSTATİSTİKLERE YANSIDI

2019 ve 2018 Ramazan Bayramı tatili kazalarının istatistiklerine bakıldığında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün tatil süresince taviz vermeden yürüttüğü bu tedbirler işe yaradığı görülüyor. 2018'te 5 günlük tatilde 1'i ölümlü 48'i yaralamalı olmak üzere toplam 81 kaza meydana geldi. Sayılar günlük bazda değerlendirildiğinde günlük ortalama 16.2 kaza meydana geldi. 2019'da 9 günlük tatil süresince ise Kahramanmaraş genelinde 1'i ölümlü, 58'i yaralamalı olmak üzere toplam 118 kaza meydan gelirken, bu kazalarda 132 kişi yaralandı, 3 kişi yaşamını yitirdi. Sayılar günlük bazda değerlendirildiğinde 9 günlük bayram tatili süresince günlük ortalama 11.8 kaza meydana geldi. Geçen yıla oranla kaza sayısında yüzde 27.2 düşüş yaşandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı