Kahvaltıda formunuzu koruyacak 5 tarif

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Hızlıca hazırlayıp sağlıklı bir şekilde beslenip hem de kilo almamanızı sağlayacak 5 tarif sayesinde formunuzu koruyabilirsiniz.

01 Ekim 2020, Perşembe 13:04 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Haşlanmış yumurtalı sandviç tarifi

1- Haşlanmış yumurtalı sandviç tarifi

Haşlanmış yumurtalı sandviç malzemeleri

  • Tam tahıllı sandviç ekmeği
  • 6 dal maydanoz
  • 6 dal taze nane
  • 1-2 dilim domates
  • 1 adet dilimlenmiş haşlanmış yumurta
  • 1-2 dilim yarım yağlı beyaz peynir

Haşlanmış yumurtalı sandviç yapılışı

Yumurtayı haşlayıp ekmeğin tabanına dilimli bir şekilde dizin. Daha sonra üzerine hafif tuz ve pulbiber ekleyin. Daha sonra yeşillikleri ekleyin ve peynirle domatesi üzerine dilimleyin. Ekmeğin diğer dilimini üzerine kapatın. İsterseniz tost makinesinde hafif kızartabilirsiniz.


2- Soğuk kahvaltı sevenlere zencefil - mangolu smoothie tarifi

2- Soğuk kahvaltı sevenlere zencefil - mangolu smoothie tarifi

Zencefil - mangolu smoothie malzemeleri

  • 200 gram yarım yağlı yoğurt
  • 1 kase soyulmuş ve doğranmış mango
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı doğranmış zencefil
  • 1 çay kaşığı fındık yağı

Zencefil - mangolu smoothie yapılışı

Yoğurt, mango, keten tohumu, zencefil ve yağ blendırdan geçirin. Püre olana kadar karıştırın.


3- Yoğurtlu parfe tarifi

3- Yoğurtlu parfe tarifi

Yoğurtlu parfe malzemeleri

  •  2 çorba kaşığı kuru meyve
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • 2 çorba kaşığı çiğ badem ve ceviz (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı yarım yağlı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yoğurtlu parfe yapılışı

Bütün malzemeleri bir kasede karıştırıp servis edin.


4- Taze soğanlı omlet tarifi

4- Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 4 dal taze soğan

Taze soğanlı omlet yapılışı

Yanmaz ve yapışmaz tavaya çok hafif yağ koyun. Taze sopanları ince ince doğrayıp kavurun. Kavrulan soğanların üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Hafif tuz serpip yumurta pişince ocaktan alın. 


5- Tam tahıllı pancake tarifi

5- Tam tahıllı pancake tarifi

Tam tahıllı pancake malzemeleri

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 100 ml ayran
  • 1/2 çay bardağı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 bardak su
  • 2 çorba kaşığı fındık yağı

Tam tahıllı pancake yapılışı

Un, ayran, keten tohumu, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. Yumurta, su ve fındık yağını ekleyip çırpın. 5 dakika dinlendirin. Pişireceğiniz tavayı orta ateşte ısıtın. Pancake’lerin yapışmasını önleyecek kadar sıvı yağ ekleyerek her pancake için ¼ bardak hamuru tavaya dökün. 1-2 dakika pişirdikten sonra çevirerek diğer yüzünü de aynı şekilde pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (01 Ekim 2020)