Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramı'ndan kalan etleri lezzeti bir şekilde değerlendirmenin basit bir püf noktası var. O halde kahvaltılık kavurma haberimiz tam size göre!

01 Eylül 2018, Cumartesi 17:27
A A

Kahvaltıya özel kışlık kavurma tarifi

Hazırlama süresi: 20 dakika  

Pişirme süresi: 50 dakika

Kahvaltılık kavurma tarifi için malzemeler (10 kişilik):

1,5 kilogram kuzu veya dana eti

1 tatlı kaşığı tuz

250 gram iç yağı veya kuyruk yağı

Hazırlanışı:

Kuzu etini, iri bir şekilde doğrayın. Derin bir tencere içerisine, hazırlamış olduğunuz etleri ekleyin. Etleri kısık ateşte, 15 dakika boyunca kendi suyu ile pişirin. Ayrı bir tencere içerisinde iç yağını eritin. Eritilmiş iç yağını, kuzu etinin içerisine ilave edin. İç yağı ile kuzu eti birbiriyle iç içe geçene kadar pişirmeye devam edin. Kavurmayı pişirmeyi bitirmeden tuz ilave edin. Kavurma soğuduktan sonra, bir saklama kabının içerisine alın. Kavurmayı bastırarak saklama kabının içerisine yerleştirin. Hazırladığınız lezzeti, buzdolabında saklayın.

Kışlık kavurma hazır, afiyet olsun!

Lezzetli bir öneri: Kışlık kavurmanın ana lezzetini, iç yağı oluşturur. Kavurmanın tuzu, yaptığınız diğer yemeklere göre biraz daha fazla olması gerekiyor. Tuz sayesinde, hazırladığınız kavurmayı daha uzun bir süre saklayabilirsiniz.

 



 



 








SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.