Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

30 Mayıs 2020, Cumartesi 11:05 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri


Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart malzemeleri

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 adet salkım domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Milföy hamurundan domatesli tart yapılışı

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tartlara derinlik vermesi için orta kısmından bir aparat yardımıyla ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın. Böylece milföyün ortası boş, dört adet kare çerçeve elde etmiş olacağız. Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın. Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak milföy tartlarını kekikle sıcak servis edin.


Kaşarlı domatesli omlet tarifi

Kaşarlı domatesli omlet tarifi

Kaşarlı domatesli omlet malzemeleri

  • 1 adet küçük boy domates
  • 2 yumurta
  • Rendelenmiş kaşar
  • Tereyağ
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Kaşarlı domatesli omlet yapılışı

Öncelikle domatesimizi küçük küçük, küp küp doğruyoruz. Küçük bir tasa 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısınan yağın içine domateslerimizi atıp 3-4 dk kavuruyoruz. çok az tuz, karabiber, pul biber ekliyoruz. Bir taraftan yumurtamızı bir kaseye kırıp, içine kekik, tuz, karabiber ekleyip iyice çırpıyoruz. Tavamıza az tereyağ ekleyip ısınan tereyağın üstüne yumurtamızı döküyoruz. Biraz katılaşan yumurtanın yarısına rendelenmiş kaşarımızı, üstüne de domatesli harcımızı ekliyoruz. Altı biraz kızaran omletin boş kalan kısmı yarım daire olacak şekilde diğer yarısının üstüne kapatıyoruz. Kaşar eridiğinde servis edebilirsiniz.


Çılbır tarifi

Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.


Hamur kızartması tarifi (Pişi tarifi)

Hamur kızartması tarifi (Pişi tarifi)

Hamur kızartması malzemeleri (Pişi malzemeleri)

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hamur kızartması yapılışı (Pişi yapılışı)

Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri bir kaba ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz kaba 3 su bardağı yağı ekleyin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.


Sokak simidi tarifi

Sokak simidi tarifi

Sokak simidi malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı
  • ½ paket yaş maya
  • 1 su bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam (kavrulmuş susam bulamazsanız evde susamı siz kavurun)

Sokak simidi yapılışı

Un içerisine tuz ve şekeri ilave ediyoruz, suyun içerisine sıvı yağ ve mayayı atıyoruz, ikisini karıştırıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 8 dakika karıştırıp hamuru toparlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya bölerek rulo halini almasını sağlıyoruz. Tepsiye aldığımız 6 adet rulo hamurun üstünü streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız rulo hamurlar dinlendikten sonra işlemeye başlıyoruz . elimizle hamurları uzatarak açtıktan sonra iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. 

Pekmez ve susamlama ;

Derin bir kabın içerisine 1 bardak pekmez 2 bardak su koyup karıştırıyoruz. Diğer kaba ise yeteri kadar kavrulmuş susam koyuyoruz. Kavrulmuş susam bulamazsanız tavada yüksek ateşte çok kısa kavurabilirsiniz. Yağ dökmenize gerekmez susamın kendi yağı yeterlidir, çabuk kavrulacağı için çok uzun tutmanıza gerek yok. Daha sonra hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmez kabına daha sonra susam kabına atarak iyice pekmezi ve susamı yediriyoruz.

 Susamladığımız hamurları 30 dakika kadar üzerini tekrar ince bir bezle kapatarak bekletiyoruz. Tekrar olgunlaşan hamuru elimizle simitlerin ortasını açarak hamuru incelterek genişletiyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. Önceden ısınmaya bıraktığımız fırınımızda 200 derecede varsa buharlı fonksiyonda 20 dakika kadar pişiriyoruz. 

Pırasalı börek tarifi

Pırasalı börek tarifi

Pırasalı börek malzemeleri

  • 4 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yufka
  • 1 yumurta
  • Yarım şu bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 paket labne
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı börek yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. 1 çay bardağının yarısını tencereye dökün. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız pırasaları ekleyin. Pırasa kavrulurken kabuğu soyulmuş havucu rendeleyin ve pırasanın üzerine ekleyin. Kuş üzümlerini iyice yıkayıp suda bekletin. 10 dakika suda bekleyen üzümleri de tencereye ekleyip üzerine yarım çay bardağı su ekleyip,tuzu, karabiberi koyun ve kapağı kapatıp 15 dakika pişirin. Altını kapattığınız pırasa ılımaya başlayınca içine labne ekleyip iyice karıştırın. Düz bir zeminde yufkayı tam açın ve eşit bir şekilde iç harçtan döküp rulo şeklinde sarın. Sardığınız rulo yufkayı yuvarlak cam tepsiye kendi etrafında dönecek şekilde sıkıca yerleştirin. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayın. Bir kapta yumurta yarım çay bardağı yağ ve sütü iyice çırpıp yufkaların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (30 Mayıs 2020)