Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

20 Haziran 2020, Cumartesi 10:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri


Mısır gevrekli kurabiye tarifi

Mısır gevrekli kurabiye tarifi

Mısır gevrekli kurabiye malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 400 gram krem çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram mısır gevreği

Mısır gevrekli kurabiye yapılışı

Derin bir kabın içinde tereyağını, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek yoğurun. Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata ezmesini ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine dökün. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini çok ufalanmayacak şekilde rondodan geçirin ve bir tabağa alın. Pişen kurabiyeleri ilk önce erittiğiniz ılık çikolata ezmesine batırın. Ardından mısır gevreklerine bulayıp servis tabağına dizin.


Peynirli sucuklu çörek tarifi

Peynirli sucuklu çörek tarifi

Peynirli sucuklu çörek malzemeleri

  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

İçi için ;

  • 1 baton dil peyniri
  • 1 parmak sucuk
  • Taze kekik

Üzeri için;

  • Kalın deniz tuzu

Peynirli sucuklu çörek yapılışı

Tüm sıvıları bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyin. Sıvı karışıma ekleyip, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde hamuru elinize alın ve ince uzun olacak şekilde elinizde yuvarlayın. Ardından didiklenmiş dil peyniri, küçük küp doğranmış sucuklar ve taze kekik yapraklarını üzerine yerleştirin ve aynı şekilde açılmış bir diğer hamuru üzerine kapatıp kendi etrafına döndürerek bir topçuk haline getirin. Hazırladığınız hamuru muffin kalıbınıza yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.


Biberli yumurta tarifi

Biberli yumurta tarifi

Biberli yumurta malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 4 tane uzun biber
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • Yağ

Biberli yumurta yapılışı

Tavaya yağ dökülür ve biraz kızdırılır. Bu arada yumurtalar bir kaseye kırılır ve iyice çırpılır. Biberler yıkanır ve ince ince doğranır. Tavada kızan yağın içerisine biberler eklenir. Ortalama 7 - 10 dakika kavrulan biberlerin üzerine çırpılmış yumurta eklenir. Yumurtaların üzerine tuz serpilir. Yumurta iyice pişince ocaktan alınıp servis edilir.

Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Kaygana malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

Kaygana yapılışı

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın. Krep tavasını ocakta ısıtın. Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Altlı üstlü çevirerek kızartın. Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.


Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kaşarlı patatesli mücver yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun.Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


Menemen tarifi

Menemen tarifi

Menemen malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • 4 gram kaya tuzu
  • 5 gram karabiber
  • 30 ml zeytinyağı

Menemen yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin içini temizleyip ince ince kesin. Yağ koyduğunuz tavada önce biberi, daha sonra domatesleri soteleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve yumurtaları arzu ettiğiniz kadar pişirip, ocağın altını kapatın.

Kalem börek tarifi

Kalem börek tarifi

Kalem börek malzemeleri

  • 1 paket üçgen yufka (24 adet)
  • Kalem börek içine:
  • 400 gram beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz (arzu eden)
  • Kalem börek sosu:
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Kalem börek üzerine:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalem börek üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

Kalem börek yapılışı

Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörek otu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (20 Haziran 2020)