Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenerek hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı için farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haber tam size göre... 'Kahvaltıya ne yapabilirim?' diye düşünenler için pratik kahvaltı tarifleri...

11 Temmuz 2020, Cumartesi 13:04 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Patatesli omlet tarifi

Patatesli omlet tarifi

Patatesli omlet malzemeleri

  • 2 orta boy patates
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Patatesli omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


Milföy börek tarifi

Milföy börek tarifi

Milföy börek malzemeleri

  • 8 milföy hamuru
  • 200 gram beyaz peynir
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Milföy börek yapılışı

Milföy hamurları hafif yumuşayınca unlanmış tezgaha yayın ve ikiye kesin. İnce doğradığınız maydanoz, yumurta, peynir ve kırmızı pul biberi bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız harcı kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına paylaştırıp dikdörtgen şekilde kapatın. Bıçakla üzerine çizikler atın. Üst kısmına yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


İki peynirli ekmek tarifi

İki peynirli ekmek tarifi

İki peynirli ekmek malzemeleri

  • Bayat ekmek dilimleri
  • 1 kase beyaz peynir 
  • 1/2 kase kaşar peyniri (peynirleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz)
  • 3-4 kaşık süt
  • İsteğe bağlı 1 yumurta
  • 2 sivri biber
  • 10 dal maydanoz
  • Kekik, pul biber ve az nane

İki peynirli ekmek üzeri için;

  • Domates dilimleri
  • Biberiye

İki peynirli ekmek yapılışı

İstediğiniz iki çeşit peyniri rendeleyin ve 3 - 4 kaşık süt ile kıvam almasını sağlayın. Kıvam verdiğiniz peynirlerin içerisine maydanoz, dilimlenmiş biberleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerine bir miktar tereyağ sürün ve hazırladığınız peynir karışımından üzerine ekleyin. Son olarak üzerine dilimlenmiş domateslerden ekleyip bir kaç dal biberiye koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartın.


Hellim peyniri kızartması tarifi

Hellim peyniri kızartması tarifi

Hellim peyniri kızartması malzemeleri

  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • Tereyağı

Hellim peyniri kızartması yapılışı

Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin. Daha sonra çıkartın süzülsün. Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin. Yağ kızınca peynirleri ekleyin. Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.


Midye börek tarifi

Midye börek tarifi

Midye börek malzemeleri

  • 3 yufka
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

Midye börek yapılışı

Su ve sütü karıştırarak ocakta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip, kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Sivri ucundan tutup geniş kenarın ortasına doğru büzerek, kenarlarını birleştirin. Uç kısmına 2 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak kapatın ve yukarıdan aşağıya doğru sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.


Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası malzemeleri

  • 3 orta boy domates
  • 100 gram kaşar peynir
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Kaşarlı domates salatası yapılışı

Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz. Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstünede zeytinyağı gezdiriyoruz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (11 Temmuz 2020)