Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

09 Ağustos 2020, Pazar 09:35 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri


Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği malzemeleri

  • 3 yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Paçanga böreği yapılışı

Yufkaları üst üste serin ve dört eşit parçaya ayırın. Sonra 12 eşit üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini de uzun ince parçalar halinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin. Süt ve yumurtayı bir kasede çırparak üçgen yufkaların üzerine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Bir parça dil peyniri, domates ve yeşilbiber de ekleyin. Ardından yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.


Dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu poğaça malzemeleri

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Dereotlu poğaça içi için:

  • Peynir

Dereotlu poğaça üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu
  • Mavi haşhaş

Dereotlu poğaça yapılışı

Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın. Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Muhammara tarifi

Muhammara tarifi

Muhammara malzemeleri

  • 1 su bardağı domates salçası
  • 1 su bardağı acı biber salçası
  • 1 su bardağı süzme zeytinyağı
  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz
  • 6 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu veya nar ekşisi (isteğe bağlı)

Muhammara tarifi yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın ve iyice birbirine yedirene kadar karıştırın. Ağzı kapalı cam kavanoza doldurup dolapta muhafaza edin. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.


Akıtma tarifi

Akıtma tarifi

Akıtma malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma yapılışı

Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpın. Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan bir hamur elde edilmesi gerekir. Tavayı kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya yayın. İki tarafını da güzelce pişirin. Sıcak olarak servis edin.


Fırında baharatlı patates tarifi

Fırında baharatlı patates tarifi

Fırında baharatlı patates malzemeleri

  • 3 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında baharatlı patates yapılışı

Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (11 Ağustos 2020)