Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

20 Eylül 2020, Pazar 10:33 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Menemen tarifi

Menemen tarifi

Menemen malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • 4 gram kaya tuzu
  • 5 gram karabiber
  • 30 ml zeytinyağı

Menemen yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin içini temizleyip ince ince kesin. Yağ koyduğunuz tavada önce biberi, daha sonra domatesleri soteleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve yumurtaları arzu ettiğiniz kadar pişirip, ocağın altını kapatın.


Kete tarifi

Kete tarifi

Kete malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 7 yemek kaşığı tereyağı

Kete yapılışı

Tavaya iki kaşık tereyağı ile yarım su bardağı un koyup kavurun. Kalan un ve tereyağına süt ve tuz ilave edin. Bu karışıma sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya ekleyip, hamur elde edin. Yaklaşık bir saat beklettiğiniz hamuru 6 parçaya bölün. Her bir parçanın ortasını açıp içine kavrulmuş un koyun ve tekrar kapatın. Yağlanmış tepsiye ters şekilde koyup elle düzleştirin, üzerini çatalla delin. Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürerek fırına verin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.


Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası malzemeleri

  • 3 orta boy domates
  • 100 gram kaşar peynir
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Kaşarlı domates salatası yapılışı

Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz. Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstüne de zeytinyağı gezdiriyoruz.

Patatesli omlet tarifi

Patatesli omlet tarifi

Patatesli omlet malzemeleri

  • 2 orta boy patates
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Patatesli omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası malzemeleri

  • İstediğiniz miktarda yeşil zeytin
  • iki adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • İsteğe göre iki tane yeşil soğan
  • Bir tutam tuz
  • Arzuya göre pul biber
  • Bir tutam kekik
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Zeytin salatası yapılışı

İstediğiniz miktarlarda çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri bir servis tabağına ya da karıştırma kabına ilave edin. Ayrı bir yerde domatesi soyup ince ince doğrayın ve zeytinlere ilave edin. Ardından isteğe göre yeşil soğanı ve maydanozu da ince ince doğrayın ve ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağını ve pul biberi ilave edin harmanlayın.


Çılbır tarifi

Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (20 Eylül 2020)