Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

21 Ağustos 2021, Cumartesi 09:55 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ

SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ

Saçaklı poğaça malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • ½ demet maydanoz

Saçaklı poğaça yapılışı

2 su bardağı kadar elenmiş un, 1 paket instant maya, tuz ve şekeri derin bir kabın içinde karıştırdıktan sonra ortasını açın. Ilık süt, sıvı yağ, yumurtanın akını koyup karıştırın. Biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Beyaz peynire biraz yoğurt ya da labne peyniri ekleyerek yumuşatın. Pişen poğaçaların ortalarını bıçakla kesin. İçine peyniri ekleyip ince kıyılmış maydanoza batırarak servis edin.


KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

Kaşarlı patatesli mücver malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kaşarlı patatesli mücver yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun. Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

El açması ıspanaklı börek malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 bağ ayıklanmış ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

El açması ıspanaklı börek yapılışı

İç harcı için, ıspanakları ayıklayın ve sirkeli su karışımının içinde bekletin. Ardından kirlerinden arındırmak için bol suda durulayın. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökerek ısıtın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine ıspanakları ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve bir kenarda soğuması için bekletin.

Hamuru için, ilk olarak tereyağını eritin. Unu bir kabın içerisine eleyerek ekleyin. Üzerine zeytinyağı, su, tuz ve sirkeyi ilave edin. Hamuru pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz bezelerin üzerini temiz bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayın. Bezelerin üzerine nişasta dökerek açmaya başlayın. Servis tabağı büyüklüğüne gelinceye kadar börekleri elinizle genişletin. Bezeleri yağlayın ve 4 tanesini üst üste gelecek şekilde koyun. Oklava ile inceltin. Tepsiyi yağladıktan sonra açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kenarları dışarı sarkacak şekilde dursun. 

Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine ilave edin ve yayın. Kalan 4 parçayı da bu karışımın üzerine örtün. Hamuru kapatırken kenarlara sarkan parçaları içe doğru yuvarlayın. Hazırladığınız hamurun üst kısmına ufak delikler açın ve hamurun üzerini yağlayın. Böreği buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ardından ısınmış fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişirin.


KAYGANA TARİFİ

KAYGANA TARİFİ

Kaygana malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

Kaygana yapılışı

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın. Krep tavasını ocakta ısıtın. Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Altlı üstlü çevirerek kızartın. Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.


FISTIK EZMESİ TARİFİ

FISTIK EZMESİ TARİFİ

Fıstık ezmesi malzemeler

  • 250 gram yer fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı bal veya soğuk sıkım pekmez

Fıstık ezmesi yapılışı

Tuzsuz fıstıkları mutfak robotona alın, içine alerji durumunuza göre bal veya pekmez ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin. 

Fıstıklar küçük parçalar halinde kenara yapışacaktır; arada bir robotu durdurup spatulayla kenarlara ve dibe yapışanları ortaya doğru sıyırıp tekrar çalıştırın.

Karışım bir süre sonra katı bir hamur kıvamına gelecektir. 

Robotunuz ısındıysa ara ara durdurup soğumasını bekleyin.

Sonunda kıvamı krema gibi olacaktır. (Robotu daha da çalıştırmaya devam ederseniz iyice sıvılaşıp akıcı bir kıvama gelir).

Bu nedenle sürülebilir kıvama geldiğinde temiz bir cam kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Buzdolabında biraz donup katılaşabilir. Çıkardığınızda oda ısısında tekrar yumuşayıp sürülebilir kıvama gelecektir.


YUMURTA SALATASI TARİFİ

YUMURTA SALATASI TARİFİ

Yumurta salatası malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 3 - 4 yaprak taze nane

Yumurta salatası yapılışı

Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Ağustos 2021)