Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

25 Eylül 2021, Cumartesi 09:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ

PİZZA POĞAÇA TARİFİ

PİZZA POĞAÇA TARİFİ

Pizza poğaça malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta(beyazları)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 10 dilim sucuk
  • 10 dilim domates
  • 10 dilim yeşil biber
  • 2 adet yumurta sarısı

PİZZA POĞAÇA YAPILIŞI

Derin bir kapta ılıtılmış sütün üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Karışımın içerisine yumurta beyazları, tuz ve yağı ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde hazır demektir. Hamurun üzerini bez ile kapatın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar alın ve elinizle bohça gibi dıştan içe yuvarlayarak, düzgün bir şekilde açın. Hamuru tezgahınıza koyun ve ortasına doğradığınız malzemeleri bastırarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Paçanga böreği malzemeler

  • 3 yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI

Yufkaları üst üste serin ve dört eşit parçaya ayırın. Sonra 12 eşit üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini de uzun ince parçalar halinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin. Süt ve yumurtayı bir kasede çırparak üçgen yufkaların üzerine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Bir parça dil peyniri, domates ve yeşilbiber de ekleyin. Ardından yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.


DOLGULU KAŞARLI SİMİT TARİFİ

DOLGULU KAŞARLI SİMİT TARİFİ

Dolgulu kaşarlı simit malzemeler

  • 2 adet simit
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kaşar
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

DOLGULU KAŞARLI SİMİT YAPILIŞI

 Domates ve biberleri küp küp doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serpin. Simitleri yapışmaz tavaya koyun ve orta kısımlarına ister çırpılmış isterseniz de çırpmadan yumurtaları koyun ve üzerine biberleri ekleyin. Üzerine kapağı kapatıp orta ateşte yumurta pişene kadar pişirin. Yumurta pişmeye başlayınca üzerine domatesi koyup rendelenmiş kaşarları ekleyin ve yine kapağı kapatıp kaşarların erimesini bekleyin. Kaşarlar eridiğinde servis edin.


SİMİT TOST TARİFİ

SİMİT TOST TARİFİ

Simit tost malzemeler

  • 2 simit

Arası için

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 4 çeri domates
  • 12 dilim sucuk

SİMİT TOST YAPILIŞI

Simitleri bütün olarak ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesler ve sucuk dilimlerini kaşar peynirinin üzerine paylaştırın. Diğer parçaları üzerine kapatıp tost makinesinde kızartın. Sıcak servis yapın.


KAŞARLI DOMATES SALATASI TARİFİ

KAŞARLI DOMATES SALATASI TARİFİ

Kaşarlı domates salatası malzemeler

  • 3 orta boy domates
  • 100 gram kaşar peynir
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

KAŞARLI DOMATES SALATASI YAPILIŞI

Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz. Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstüne de zeytinyağı gezdiriyoruz.


ÇILBIR TARİFİ

ÇILBIR TARİFİ

Çılbır malzemeler

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

ÇILBIR YAPILIŞI

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ağızda dağılan baklava tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan baklava nasıl yapılır?