FISTIK EZMESİ TARİFİ
Fıstık ezmesi malzemeler
- 250 gram yer fıstığı
- 2 tatlı kaşığı bal veya soğuk sıkım pekmez
Fıstık ezmesi yapılışı
Tuzsuz fıstıkları mutfak robotona alın, içine alerji durumunuza göre bal veya pekmez ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin.
Fıstıklar küçük parçalar halinde kenara yapışacaktır; arada bir robotu durdurup spatulayla kenarlara ve dibe yapışanları ortaya doğru sıyırıp tekrar çalıştırın.
Karışım bir süre sonra katı bir hamur kıvamına gelecektir.
Robotunuz ısındıysa ara ara durdurup soğumasını bekleyin.
Sonunda kıvamı krema gibi olacaktır. (Robotu daha da çalıştırmaya devam ederseniz iyice sıvılaşıp akıcı bir kıvama gelir).
Bu nedenle sürülebilir kıvama geldiğinde temiz bir cam kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Buzdolabında biraz donup katılaşabilir. Çıkardığınızda oda ısısında tekrar yumuşayıp sürülebilir kıvama gelecektir.