Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

24 Ekim 2021, Pazar 10:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


AÇMA TARİFİ

AÇMA TARİFİ

Açma malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

AÇMA YAPILIŞI

Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin. 1 saat kabarması için bekledikten sonra bezelere ayırın. Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verip uçlarını birleştirin. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin. Peçete kuruduktan sonra servis edin.


DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ

DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ

Domatesli peynirli kiş malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin(soğuk)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kiş üzeri için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gr beyaz peynir
  • 10-12 adet kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biberiye

KİŞ YAPILIŞI

Soğuk yağ küp küp kesilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak hamur yapılır. Fazla yoğrulmamalı aksi halde yağ yumuşar ve daha fazla un ister. Yuvarlak kalıba hamur eşit şekilde yayılır. Kenarları hafif yukarı doğru kaldırır. Çatal ile hamur birkaç yerden delinir. Hamurun üzerine krema eklenir. Beyaz peynir ilave edilir. Kiraz domatesler ikiye bölünür ve üzerine dizilir. Zeytinyağı, tuz ve biberiye gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200° fırında en az 50 dakika kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk servis edilir.


KAŞARLI ÇITIR PATATES TAVA TARİFİ

KAŞARLI ÇITIR PATATES TAVA TARİFİ

Kaşarlı çıtır patates tava malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak kaşar peyniri(rendelenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber

KAŞARLI ÇITIR PATATES YAPILIŞI

Patateslerin kabukları soyulup rendelenir. Patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce karıştırılır. Yanmaz-yapışmaz tabanı geniş bir tavaya sıvı yağ konulur. Yağ ısındığında patatesli karışım tavaya dökülüp düzeltilir. Orta ateşte ağzı kapalı kızartılır. 5dk sonra tabak yardımıyla ters çevrilir tekrar kapağı kapatılıp pişirilir. İki tarafı da kızarınca servis tabağına alınır.


SUCUK SOTE TARİFİ

SUCUK SOTE TARİFİ

Sucuk sote malzemeler

  • Dilimlenmiş sucuk
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

SUCUK SOTE YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın. Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın. 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.


KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

Kaşarlı patatesli mücver malzemeler

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER YAPILIŞI

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun. Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvıyağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Ekim 2021)