Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

07 Kasım 2021, Pazar 10:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

Sigara böreği malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram peynir
  • 15 dal maydanoz
  • Sıvıyağ

SİGARA BÖREĞİ YAPILIŞI

Bir kase içerisine peyniri koyun ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin iyice karıştırın. 3 adet yufkayı alttakilerle aynı hizada duracak şekilde üst üste sıralayın. Önce ortadan ikiye bölün. Bölünen parçalardan bir tarafı diğerin üstüne eşit şekilde tekrar koyun ve yine ikiye bölün. Yine diğer tarafta kalan 6 yufkayı öteki yufkaların üzerine eşit şekilde koyun ve ikiye bölün. Elde ettiğiniz yufkaların tam ortasına yarım parmak uzunluğunda ve 1 parmak kalınlığında peynirli harçtan ekleyin. Yufkanın iki yanını içe doğru kapatın ve ileri doğru sarın. Yufkanın sonunu suyla hafif ıslatın ki açılma yapmasın. Bütün dilimli yufkalarda bu işlemi yapın. Daha sonra tavanın içerisine sıvıyağ koyun ve kızdırın. Kızan yağda sigara böreklerinizi kızartın. Sıcak servis edin.


HELLİM PEYNİR KIZARTMASI TARİFİ

HELLİM PEYNİR KIZARTMASI TARİFİ

Hellim peyniri kızartması malzemeler

  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • Tereyağı

HELLİM PEYNİR KIZARTMASI YAPILIŞI

Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin. Daha sonra çıkartın süzülsün. Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin. Yağ kızınca peynirleri ekleyin. Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.


MIHLAMA TARİFİ

MIHLAMA TARİFİ

Mıhlama malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri

MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. 


TAZE SOĞANLI OMLET TARİFİ

TAZE SOĞANLI OMLET TARİFİ

Taze soğanlı omlet malzemeler

  • 6 dal taze soğan
  • 4 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz

TAZE SOĞANLI OMLET YAPILIŞI

Geniş bir tava içerisine sıvıyağ koyulur altı yakılır ve taze soğanlar ufak ufak doğranır. Sıvıyağ kızmaya başladığında taze soğanlar eklenir 4, 5 tur çevrilir. Yumurtalar ayrı bir kabın içerisinde kırılır ve iyice çırpılır. Kullanılacağı kadar tuz eklenir yine çırpılır. Yumurtalar taze soğanların üzerine dökülür. yumurtanın sıvısı kalmayana kadar pişirilir.


SUCUK SOTE TARİFİ

SUCUK SOTE TARİFİ

Sucuk sote malzemeler

  • Dilimlenmiş sucuk
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

SUCUK SOTE YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın. Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın. 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (07 Kasım 2021)