Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

14 Kasım 2021, Pazar 10:23 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


TAVA BÖREĞİ TARİFİ

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Tava böreği malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

TAVA BÖREĞİ YAPILIŞI

Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.


SIKMA TARİFİ

SIKMA TARİFİ

Sıkma malzemeler

Hamuru için:

  • 450 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 ml. su (1+1/4 su bardağı)

İç harcı için:

  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

SIKMA YAPILIŞI

Sıkmanın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabında hamur için olan tüm malzemeleri birleştirin ve yoğurun. Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın. Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın.

Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun. Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın. Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin ve çok kabarmaması için çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün ve hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin.


PATATESLİ KIR PİDESİ TARİFİ

PATATESLİ KIR PİDESİ TARİFİ

Patatesli kır pidesi malzemeler

Hamuru için:

  • 2 adet haşlanmış orta boy patates
  • 5 su bardağı un
  • Tezgahı unlamak için bir miktar daha un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

PATATESLİ KIR PİDESİ YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp soyun ve püre haline getirin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın. Soğanları tavaya alıp ocağı kısın. Ara ara karıştırarak soğanları yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 4 adet patatesin püresini soğanlara ilave edip güzelce harmanlayın. Tuz ve karabiber de ekleyip harcı ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamur için patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin. Geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Üzerine elenmiş unu, oda sıcaklığındaki sütü, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu ve mayayı ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Patates içerdiğinden başta bir araya getirmesi zor olacaktır. Yoğurdukça esnek bir hamur halini alacak, bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek. Hamuru top haline getirin, hamur yoğurma kabını üzerine kapak yapıp 10 dakika dinlendirin. Tezgah üstüne un serpin ve hamuru alıp kısa süre yoğurun. 12 bezeye ayırın. Her bezeyi tezgah üstünde yuvarlayıp bir kenara alın. Üstlerini temiz bezle örterek bekletin. Bir bezeyi alıp unlanmış tezgah üstünde oval olarak açın. Geniş ucu yaklaşık bir dosya kağıdı uzunluğunda olsun. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın. Kenarlarda 1,5 santimetre boşluk bırakarak ortaya iç harcı yayın. Sonra da kenarları ortaya doğru katlayın. Ovalin iki ucunu hafifçe sivriltin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tepsilerdeki pidelerin üstlerini streç film ile kaplayıp kabarana dek bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pidelerin üstlerine, sıvı yağ ile incelttiğiniz yumurta sarılarını sürün. Fırına sürüp kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.


SALÇALI SOSİS TARİFİ

SALÇALI SOSİS TARİFİ

Salçalı sosis malzemeler

  • 250 gram kokteyl sosis
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1-2 adet nane yaprağı (isteğe göre)

SALÇALI SOSİS YAPILIŞI

Sosislerin iki kenarına da çarpı şeklinde çizikler atın. Bu işlem sosislerin pişme esnasında çiçek gibi açmasını ve daha şık görünmesini sağlar. Bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup ısıtın. Isınan yağa salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından üzerine baharat ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Çizdiğiniz sosisleri de ilave ettikten sonra, ortalama 10 dakika olacak şekilde pişirin. Pişirdiğiniz sosisleri salçalı sosla birlikte servis tabağına alın. Üzerine nane yaprakları ekleyin. 


DOLGULU KAŞARLI SİMİT TARİFİ

DOLGULU KAŞARLI SİMİT TARİFİ

Dolgulu kaşarlı simit malzemeler

  • 2 adet simit
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kaşar
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

DOLGULU KAŞARLI SİMİT YAPILIŞI

 Domates ve biberleri küp küp doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serpin. Simitleri yapışmaz tavaya koyun ve orta kısımlarına ister çırpılmış isterseniz de çırpmadan yumurtaları koyun ve üzerine biberleri ekleyin. Üzerine kapağı kapatıp orta ateşte yumurta pişene kadar pişirin. Yumurta pişmeye başlayınca üzerine domatesi koyup rendelenmiş kaşarları ekleyin ve yine kapağı kapatıp kaşarların erimesini bekleyin. Kaşarlar eridiğinde servis edin.


FIRINDA YUMURTALI EKMEK TARİFİ

FIRINDA YUMURTALI EKMEK TARİFİ

Fırında yumurtalı ekmek malzemeler

  • 6 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • ½ çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam tuz

FIRINDA YUMURTALI EMEK YAPILIŞI

Geniş bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekleyip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Kasım 2021)