Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

09 Ocak 2022, Pazar 10:39 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Ispanaklı peynirli börek malzemeler

  • 3,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK YAPILIŞI

  • İç harcı için soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Ardından tencereye sıvı yağı alarak doğranan soğanları ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Daha sonra güzelce yıkanan ve doğranan ıspanağı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ara ara karıştırmayı unutmayın.
  • Pişen ıspanakları ayrı bir karıştırma kabına alın ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştırın.
  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştırın.
  • Yufkayı ortadan bölün ve yarısını tezgaha alarak hazırlanan sostan bolca sürün.
  • Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirin.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve ruloyu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verin.
  • Hazırlanan böreği sıvı yağ sürülen tepsinin ortasına yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayın. 
  • Kalan sosa yumurta kırıp çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine güzelce sürün.
  • Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılan 180°C alt üst fansız ayardaki fırına 40-45 dakika pişmeye bırakın.


TAVADA PİZZA BÖREK TARİFİ

TAVADA PİZZA BÖREK TARİFİ

Tavada pizza börek malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kase doğranmış sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Tuz, pulbiber, kekik

Bulamak için;

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

TAVADA PİZZA BÖREK YAPILIŞI

  • Doğranmış sucuklar tavada hafif kavrulur .
  • Küçük küçük doğranmış biber domates ve kaşar peyniri rendesi ve baharatlar eklenip bütün malzemeler karıştırılır.
  • Yufka tezgaha serilir dörde bölünür .
  • Geniş kısmına iç harcı bolca eklenip geniş ve sıkı olmayacak şekilde rulo sarın.
  • Yumurtaya az tuz ekleyip iyice çırptıktan sonra önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın .
  • Yağlı kağıt serilmiş tabağa alıp ikiye bölüp sıcak servis yapın.


CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ TARİFİ

CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ TARİFİ

Cevizli kuru domates mezesi malzemeler

  • 20-25 adet kuru domates
  • 2 adet sarımsak
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet ceviz(kırık)
  • 4-5 dal ayıklanmış maydanoz

CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ YAPILIŞI

  • Domatesleri kaseye dökün, üzerine sıcak suyu ekleyin.
  • 10-15 dakika yumuşaması için bekletin.
  • Ardından domateslerin suyunu süzün, hafif kurulayın.
  • İnce şeritler halinde doğranan domatesleri servis tabağına alın.
  • Zeytinyağı, sarımsak(rende), kekiği küçük bir kasede hazırlayıp domateslerin üzerine dökün.
  • Ceviz ve maydanozu ekleyip karıştırın. 


SİMİT PİŞİ TARİFİ

SİMİT PİŞİ TARİFİ

Simit pişi malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un

Bulamak için;

  • Süt
  • Bol susam

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

SİMİT PİŞİ YAPILIŞI

  • Öncelikle hamuru için geniş bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpın.
  • Elemiş olan unu azar azar ekleyerek çırpıcıyla ya da bir kaşıkla karıştırın.
  • El ile toparlanacak kıvama gelince azar azar un ekleyerek yoğurun.
  • Tezgaha un serpip unu toparlayın. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edin.
  • Kabın içini çok az unlayın ve hamuru koyun, üzerine de çok az un serpip streçleyin.
  • Dışını örtüyle kaplayıp sıcak bir ortamda en az 50-60 dakika mayalandırın.
  • Mayalanan hamurun havasını alın ve unlanan tezgaha alın. Çok fazla müdahale etmeden beze yapın.
  • Bezeleri önce 4 parçaya daha sonra her beze 2 parça olacak şekilde kesin. Yani toplamda 8 beze olacak.
  • Bezeleri undan yardım alarak yuvarlayın ve yine unlanan bir yere koyup üzerlerine streç film örtüp 10 dakika kadar daha mayalandırın.
  • Yapılan ilk bezeden başlayarak eli hafif unlayarak bezeyi el ile bastırarak en az 10 cm genişliğinde açın.
  • Açılan bezenin ortasını bir kahve su bardağı ile kesin.
  • Simit şekli verilen hamurun her yerini önce süte daha sonra susama bulayın.
  • Yağlı kağıdın üzerine koyun ve diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayın.
  • Ortasından çıkan yuvarlak hamurları da süte ve susama batırıp yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Bu işlemi tamamlayınca tavaya bol yağ koyup ısıtın.
  • Orta ateşte ilk yapılan simitten başlayarak teker teker simit pisileri her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran simit pisileri peçetenin üzerine alıp, yağını alın.


DOMATES SOSLU SAHANDA YUMURTA TARİFİ

DOMATES SOSLU SAHANDA YUMURTA TARİFİ

Sahanda yumurta malzemeler

  • 1 su bardağı domates sosu
  • 2 yumurta
  • Zeytinyağı
  • Tuz

DOMATES SOSLU SAHANDA YUMURTA YAPILIŞI

  • Zeytinyağını tavaya koyun, domates sosunu ekleyin.
  • Sosunun suyunu biraz çektirip üzerine yumurta kırın. 


CEVİZLİ BALLI KAYMAK TARİFİ

CEVİZLİ BALLI KAYMAK TARİFİ

Cevizli ballı kaymak malzemeler

  • 1 paket kaymak
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay bardağı ceviz

CEVİZLİ BALLI KAYMAK YAPILIŞI

  • Kaymağı rulo halinde tabağa alın. 
  • Üzerine cevizleri serpiştirin ve balı üzerinde gezdirin. 
  • Bu sunumun görseline bayılacaksınız.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Ocak 2022)