Yaşam Kahve devinden çevre atağı

Kahve devinden çevre atağı

Paylaş
Kahve devinden çevre atağı

Amerikan kahve zinciri devi Starbuck çevre koruma politikası gereği olarak plastik pipetlerin kullanımını yasaklıyor.

The Guardian'da yer alan habere göre Amerikalı kahve zinciri devi Starbucks sattığı soğuk kahve bardakları için kullanılan plastik pipetleri 2020 yılına kadar tamamen kullanım dışı bırakacak.

Haberin Devamı

Doğada yok olması uzun süren ve çevre kirliliğine yol açtığı bilinen plastikleri azaltmak amacıyla böyle bir karar aldığı söylenen kahve devi Kuzey Amerika'daki kahve dükkanlarında şimdiden yeni tasarımlı bardaklarını kullanmaya başladı.

Yeni bardaklar soğuk kahve tüketmek için kullanılıyor ve şimdiye kadar gördüğümüz Starbucks bardaklarından kapaklarıyla ayrılıyor. Kendinden pipetli diyebileceğimiz ya da ağzımızı dayayıp içmeye daha uygun görünen bu bardaklar müşterilerin kullanımına sunulmuş durumda. Bu kapaklarda kullanılan plastik malzemenin "polypropylene" adı verilen ve çevreye daha az zarar veren bir maddeden yapıldığı iddia ediliyor.

Dev şirket sattıkları kahvelerin neredeyse %50'sini soğuk olarak ve pipeti bardaklarda sunuyordu. 2020'den itibaren ise tamamen şu an kullanımına başlanan bardaklara geçiş yapmış olacak.

Haberin Devamı