Beden Sağlığı Kahve, rahim kanserini önlüyor

Kahve, rahim kanserini önlüyor

Paylaş
Kahve, rahim kanserini önlüyor

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; günde 4 bardak ya da daha fazla kahve tüketen kadınların rahim kanserine yakalanma riski, günde ortalama 1 bardak ya da daha az kahve içenlere göre dörtte bir oranında azaldı

67 bin Amerikalı katılımcının yer aldığı araştırmayı yürüten uzmanlardan Edward Giovannucci, kahvenin insülin seviyesini düşürdüğünü ve vücutta dolaşan serbest östrojeni azalttığını kaydetti.

Haberin Devamı

Daha önce yapılan çalışmalar da, insülin seviyesindeki artış ve östrojene uzun süre maruz kalmanın rahim kanserine yakalanma riskini arttırdığını ortaya koymuştu.

Kahve tüketiminin söz konusu riski azalttığının saptandığını ancak bulguların henüz olgunlaşmakta olduğunu belirten uzmanlar, özellikle kafeinin etkilerine karşı duyarlı kimselerin kahve tüketimini arttırmalarının ise önerilmediğini söyledi.

Kahve içmekten hoşlanan kadınların bu alışkanlıklarına devam etmelerini öneren uzmanlar, kanserden korunmak için alınması gereken en temel önlemlerin dengeli beslenme ve bol egzersiz olduğunu da hatırlattı.

Araştırma, Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention dergisinde yayımlandı.