Türkiye (Son Dakika) Kaldırımda yürüyen küçük kızı öldüren gazi, bir kez bile 'Pişmanım' demedi

Kaldırımda yürüyen küçük kızı öldüren gazi, bir kez bile 'Pişmanım' demedi

Paylaş
Kaldırımda yürüyen küçük kızı öldüren gazi, bir kez bile 'Pişmanım' demedi

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, askerliğini yaparken geçirdiği kaza sonucu gazi olan bir kişi, eski karısının sevgilisini vurmak isterken, annesi ve polis memuru babasıyla birlikte kaldırımda yürüyen 10 yaşındaki kızı öldürdü ancak bir kez bile pişman olduğunu söylemedi

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan Ercan Sümer, geçen yıl 1 Temmuz'da, eşi Nilgün ve kızları İrem (16) ile 10 yaşındaki Senanur'la birlikte Yumurtalık ilçesindeki polis sosyal tesislerine gitmişti. Akşam yemeğinden sonra Senanur Sümer babasından ıslak kek istedi. Baba Sümer ise ailesiyle ıslak kek almak için markete gitti; ancak Senanur Sümer markette ıslak kek almaktan vazgeçip dışarı çıktı. Sümer Ailesi bunun üzerine tekrar geldikleri yoldan sosyal tesislere dönmek üzere yola çıktı.


BABASI KOLUNUN ALTINA ALIP KORUMAK İSTEDİ AMA...


Bir süre yürüyen aile silah sesleri duydu. Ercan Sümer arkasına baktığında bir kişinin otomobilin camından ateş ettiğini bir kişinin de kaçtığını gördü. Sümer’in eşi Nilgün Sümer, kocasına "Kaçalım mı ne yapalım?" diye sorunca Ercan Sümer "Kaçın" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Nilgün Sümer ile İrem Sümer 2-3 metre uzaklaştı. Senanur ise babasının yanında kaldı. Baba Sümer kızını kolunun altına alarak korumaya çalıştı. Ancak açılan ateş sonucu Senanur kafasından vurularak kanlar içinde yere yığıldı. Yoldan geçen jandarma aracı, aile ve Senanur’u Yumurtalık Devlet Hastanesi’ne getirdi. Senanur buradan da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Senanur 6 gün sonra 7 Temmuz 2016 günü hayatını kaybetti.

ESKİ EŞİNİN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ


Bu arada polis olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmada Serkan Aktulum isimli bir kişinin, eski eşi Nursey Aydın ile ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü Semih Hanta’yı vurmak isterken Senanur’u vurduğunu belirledi.

Bu arada, ateş açılan otomobili de Gökhan Selçuk isimli bir kişinin kullandığını belirlendi. Polis zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Gökhan Selçuk Ceyhan’da evinde gözaltına alındı. Silahı kullanan Serkan Aktulum ise olaydan bir hafta sonra Aksaray’da yakalandı. Mahkemeye çıkartılan iki sanık tutuklanarak Ceyhan Cezaevi'ne gönderildi. Sanıkların yargılanmasına ise Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

PİŞMAN OLDUĞUNU HİÇ SÖYLEMEDİ


Aktulum, mahkemede ve polise verdiği ifadede çocuğu öldürdüğü için pişman olduğunu söylemezken sürekli Semih Hantay’ı ve eski eşini öldürmek istemediğini vurgulayarak, "2011 yılında aracımda uyuşturucu bulunduğu için yakalandım ve yargılandım. Bu yargılanma sürecinde paketlerin üzerinde Semih Hanta’nın parmak izleri çıktı. Daha sonrada eski eşim Nursel Aydın ile Semih Hanta’nın PTS kayıtlarından sürekli görüştükleri ortaya çıktı. Ben yargılandım uyuşturucuyu arabama eski eşim ve Semih Hanta’nın koyduğunu söylememe rağmen ceza aldım. Bu süre içinde Semih Hanta ile eski eşimin birlikte olduğunu öğrendim. Semih Hanta eşinden de boşanmış. Eşim de bana boşanma davası açtı 2013 yılında boşandık. Eski eşim ile Hanta dost hayatı yaşamaya başlamış. Ben uyuşturucu ticareti suçundan 2014 yılında cezaevinden çıktım. Daha sonra başka bir suçtan Malatya Cezaevi’ne girdim. Buradan 2016 nisan ayında kaçtım. Firar ettikten sonra Ceyhan’a geldim. Burada sosyal medyada eski eşim ve sevgilisi bana ağır hakaretlerde bulundular. Semih ’eşin seninle evliyken de benimle yatıyordu şimdi yine burada’ gibi mesajlar attı" dedi.


ASKERDE ELİNİ KIYMA MAKİNESİNE KAPTIRMIŞ


Askerliğini yaparken elini kıyma makinesine kaptırdığı için gazi olduğunu söyleyen Aktulum şöyle devam etti: "Arkadaşım Gökhan’a, 'Maaşımı alacağım; bir araba kirala da gezelim' dedim. Araba kiraladık bir süre Adana’da gezip Yumurtalık’a geldik. Burada annem ve kendi evimi kontrol etmek için geldim. Benim evin yanında da eski eşimin evi vardı. Buradan geçerken evden Semih Hanta’nın çıktığını gördüm. Gökhan’a söyledim ama o inanmadı. Daha sonra tekrar Semih ile yolda yürürken karşılaştık. Ben de kendimi tutamadım onu yaralamak için bacaklarını ateş ettim. Arkadaşım Gökhan beni engellemeye çalıştı ancak dinlemedim. Vurulduğunu görünce otomobil ile olay yerinden ayrıldık. Ben kız çocuğunun vurulduğunu görmedim. Sonra Gökhan ile köydeki çiftlik evine geldik. Burada saklandık sonra ise Gökhan’ı evine gönderip babamın yanına geldim. Baba bir şahsı vurduğumu söyledim o ise bir kız çocuğunu vurduğumu söyledi. Kız çocuğu ölmediği için Gebze’ye gittim oradan da Aksaray’a kardeşimin evine gittik. Burada polislere yakalandım. Ben eski eşimi de Semih Hanta’yı da öldürmek istemedim. Eski eşimi öldürmek isteseydim siteye gider öldürtürdüm."

Gökhan Selçuk ise ifadesinde doğum gününde arkadaşının kendisini arayarak otomobil kiralayarak gezmek istediğini ancak cezaevi firarisi olduğu için kiralayamadığını söylediğini belirterek, "Ben eşim ve çocuklarımla doğum günü kutlaycaktım ama arkadaşım arayınca onunla gittim. Araba kiraladık sonrada Yumurtalık’a gittik. Burada Serkan Aktulum eski eşinin evinden Semih Hanta’yı çıkarken gördü. ’onun bacaklarını koparacağım’ dedi daha sonrada yolda görünce ’şimdi bacaklarını kopardım işte’ diyerek ateş açmaya başladı. Onu vurunca da ’işte gördün mü bacaklarını kopardım’ dedi. Ona engel olmaya çalıştım ama olamadım. Sonra eve geldiğimizde bir kız çocuğunun vurulduğunu öğrendim. Ben öyle bir şey olduğunu bilseydim kesinlikle engel olurdum" diye konuştu.

Aktulum’un eski eşi Nursel Aydın ise olayı şöyle anlattı:

"Olay günü tanımadığım bir telefondan beni arayan Serkan, ’senin sağ bacağını koparacağım koparmadan da teslim olmayacağım’ dedi. Sonra Gökhan Selçuk beni olay günü aradı Yumurtalık’ta olup olmadığımı sordu. Ben de Yumurtalıkta olduğumu söyledim. Bu adam uyuşturucu bağımlısıdır herkesten para ister. Asıl hedef bendim ancak olay anında Semih’in yanında olmadığım için Semih’e sıkmış. Ben korkuyorum koruma talep ediyorum. Olaydan sonra bile beni arayıp sesini değiştirerek görüşmek istediğini söyledi. Arkadaşlarına aratıp beni çağırma cesaretini gösterdi."

'KIZIM KOLLARIMIN ARASINDAN KAYDI GİTTİ'


Polis memuru Ercan Sümer ise ifadesinde kızının ıslak kek istediğini, markete gittiklerini ancak kızının ıslak kek almadan geri çıktıklarını anlatarak, "Kaldırımda yürürken silah sesleri geldi. Arkamı dönüp baktığımda otomobilin içinden bir kişi ateş açıyor bir şahıs da bize doğru kaçıyordu. Ben yüksek sesle ’polisim burada ateş etmeyin’ diye bağırdım ama dinlemediler ateş ettiler. Eşime kaçın dedim onlar büyük kızık ile kaçtı. Bende küçük kızımı koltuğumun altına alarak korumaya çalıştım. O arada kızım elimin altından yere düştü. Neresinden vuruldu diye baktım kafasından vurulmuştu. Hemen hastaneye kaldırdık ancak 6 gün dayanabildi hayatını kaybetti. Kızımın hiç suçu günahı yokken öldürüldü. Bu iki şahıstan da şikayetçiyim."

6 Haziran 2017 günü Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Senanur Sümer’in öldürülmesiyle ilgili dava görülecek.

İHA

Haberin Devamı