Orhangazi Kale yolunda ağır tonajlı araçlar tehlike saçıyor

Kale yolunda ağır tonajlı araçlar tehlike saçıyor

Paylaş
Kale yolunda ağır tonajlı araçlar tehlike saçıyor

Kale yolunda ağır tonajlı araçlar tehlike saçıyor

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa)-(DHA) - BURSA’nın Orhangazi ilçesi Kale yolu üzerinden gelen ve şehir içinden geçip ana yola bağlanan güzergah üzerinde seyreden ağır tonajlı kamyonlar tehlike saçıyor. Daha önce bir çok kazanın meydana geldiği Hürriyet Mahallesi Kale Yolu girişinde tehlike arz eden araçların şehir içine girmeden ana yola bağlanması için çalışma yapılması istendi.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Hürriyet Mahallesinden Kale Yoluna bağlanan güzergah üzerinde gün içinde geçen onlarca ağır tonajlı kamyon, bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. Fındıklı yolu üzerindeki maden ocaklarından tonlarca yükle gelen ve Hürriyet Mahallesinden ana yola bağlanan kamyonların farklı bir güzergahtan ana yola bağlanması için daha önceki dönemde başlatılan alternatif yol güzergahı imar düzenlemesi ve mahkeme süreci nedeniyle yarım kalmıştı.

MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

İYİ Parti Meclis Üyesi Aziz Vural, önceki gün yapılan temmuz ayı meclis toplantısında konu ile ilgili önerge sundu. Önergede ağır tonajlı kamyonların Hürriyet Mahallesinde şehir içinden geçip ana yola bağlandığını belirten Vural, kamyonların bölgede yaşayan vatandaşlar için büyük tehdit oluşturduğuna, bu nedenle belediyenin kamyonlar için alternatif güzergah oluşturulması gerektiğini ifade etti.

BÖLGE SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Bölge sakinlerini isyan noktasına getiren ağır tonajlı kamyonların geçişlerini, şehir içine girmeden direk ana yola bağlamak için, önceki dönem belediye yönetimi tarafından bağlantı yolu çalışması başlatılmış ve çalışmanın yüzde 80’lik bölümü tamamlanmıştı. Alternatif yol güzergahı üzerindeki bir arsa ile ilgili imar düzenlemesinin yapılamaması ve konunun da mahkemeye intikal etmesinden dolayı alternatif yol çalışması tamamlanamamıştı. Hürriyet Mahallesi sakinleri ise konuya bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı