Trigliserid: Yağın depalonma formudur ve kullandığımız sıvı yağlar tıpkı bunun yapısındadır. Ayçiceği, zeytinyağı, kanola, fındık yağı da böyle. Zeytinyağı tekli doymamış yağdan zengindir, fındık ve ayçiçek yağı çoklu doymamıştan zengindir. Yağ hücreleri temel olarak trigliserid olarak depolanıyor. Gıdalardan aldığımız trigliserid, çeşitli parçalara ayrılıyor ve bağırsak hücreleri tarafından emilerek kana geçiyor. Trigliserid yüksekliğinden bahsederken kanda dolaşan miktardan söz ediyoruz. Kandaki trigliserid oranı 150 mg'dan az olunca normaldir, 400-450 mg'ın üzerini önemli yükseklik olarak tanımlarız. Bazı genetik anormalliklerde 1000-1500 mg'ların üzerine çıkabilir. Kandaki trigliserid oranı daha çok metabolik bir gösterge, kişini yaşam alışkanlıklarının bir göstergesi olarak kabul edi