2. DAHA FAZLA SEBZE VE MEYVE YİYİN
Sebzeler ve meyveler iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Kalorileri düşüktür ve diyet lifi bakımından zengindir. Diğer bitkiler veya bitki bazlı yiyecekler gibi sebzeler ve meyveler kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek maddeler içerir. Daha fazla meyve ve sebze tüketmek yüksek kalorili besinlerin tüketimini sınırlandırır. Ispanak, lahana ve yeşil yapraklı sebzeler, vitamin, mineral ve antioksidanların zenginliği ile bilinir.
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, maydanoz, şalgam, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç K vitamini içeren besinler arasındadır. K vitamini, damarlar gibi yumuşak dokularda kalsiyumun birikip kireçlenme yapmasını önler. Bu da damarlarda daralmayı engeller. Kan damarlarını kaplayan hücrelerin işlevini iyileştirir, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.