Beden Sağlığı Kalp ve akciğer nakli olamazsa ölecek

Kalp ve akciğer nakli olamazsa ölecek

Paylaş
Kalp ve akciğer nakli olamazsa ölecek

16 yıldır KOAH ve kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle oksijen cihazlarına bağlı olarak hayatta kalmaya çalışan Salim Karabel (45), kalp ve akciğer nakli olmazsa ölecek

Konya'da yaşayan Salim Karabel (45) 16 yıldır KOAH ve kalp yetmezliği hastalığıyla mücadele ediyor. Her iki hastalığının da son evresini yaşayan Karabel’in hayatta kalabilmesi için kalp ve akciğer nakli olması gerekiyor. Doktorlar tarafından hayatta kalmasına ihtimal verilmeyen Salim Karabel’in tek korkusu ailesinin sahipsiz kalması.

Hastalığı nedeniyle evinden dışarıya çıkmayan ve oksijen cihazlarına bağlı olarak hayatına devam eden Salim Karabel, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden akciğer ve kalp nakli konusunda kendisine yardımcı olunmasını istiyor.

KALBİNE TAKILAN PİL SAYESİNDE AYAKTA DURUYOR

Kandaki oksijen seviyesinin düşük olduğunu, fazla karbondioksitin dışarı atılması gerektiğini de ifade eden Karabel, "Kalp nakli için müracaat ettim ve sıra gelene kadar kalbime takılan pil sayesinde ayakta duruyorum" dedi.

'GECELERİ ÖLDÜ MÜ DİYE KONTROL EDİYORUM'

Geceleri sürekli kalkarak eşinin ölüp ölmediğini kontrol ettiğini söyleyen Utku Karebel, "Sürekli gece kalktığımda eşim acaba nefes alıyor mu? Ölümü yoksa canlı mı bulacağım diye kontrol ediyorum. O ölürse ben çocuklarıma nasıl bakarım. En büyük kızım evli, diğer ikisi erkek çocuğu olduğu için kendime güvenemiyorum. İnşallah en kısa sürede eşim nakil olur" diye konuştu

Haberin Devamı