Gündem Kalpazan Bedri yakalandı

Kalpazan Bedri yakalandı

Paylaş
Kalpazan Bedri yakalandı

Beş yıldır aranan “Kalpazan Bedri” lakaplı Bedri Oruç, bayramda piyasaya sürmek üzere basmaya çalıştığı sipariş sahte paralarla yakayı ele verdi

Ramazan ayında piyasaya sürülmek üzere bir sahte para çetesinden 10 milyon liralık sahte para siparişi aldığı öğrenilen "Kalpazan Bedri" lakaplı Bedri Oruç ve sevgilisinin birlikte kiraladıkları dairede basılan 1 milyon 164 bin dolar, 2 bin euro ve 10 bin TL sahte para ele geçirildi.

Haberin Devamı

EVİ ATÖLYEYE ÇEVİRMİŞ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'de bir kalpazanın sahte para basacağı bilgisine ulaşınca teknik ve fiziki takip başlattı. Sahte para çetesinden sipariş alan Bedri Oruç'un şüphe çekmemek için lokanta işlettiği, evini de atölyeye çevirdiği tespit edildi. Önceki gün şafak vakti eve baskın yapıldı. Kaçmaya çalışan Oruç, merdivende karşılaştığı polise "Mehmet Coşkun" adına düzenlenmiş sahte kimlik gösterdi.

5 SABIKA KAYDI ÇIKTI

Evdeki aramalarda 1 milyon 164 bin dolar, 2 bin euro ve 10 bin lira sahte para ile hologram basılı 2 bin 900 A4 kağıt, baskı kimyasalları, çok sayıda tamamlanmamış sahte para, para basma makineleri, kağıt kesim aparatları ve metal para kalıpları ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesine götürülen Bedri Oruç'un, "parada ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 5 sabıka kaydı olduğu belirtildi. Hakkında 10 yıl kesilmiş hapis cezası bulunan Oruç'un, Diyarbakır Ağır Ceza ve Asliye Ceza mahkemelerince verilmiş aranma kararı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

1 MİLYON 200 BİN ALACAKTI

5 yıldır her yerde aranan kalpazanın, 2003'te kardeşi Şahin Oruç'la, 2005'te ise başka bir çete ile piyasaya 500 bin lira sürdüğü gerekçesiyle yakalanıp tutuklandığı ifade edildi. Polisin tespitine göre, bir sahte para çetesinden 10 milyon liralık sipariş alan Oruç, turistik bölgelerde ramazan ve Kurban Bayramı'nda piyasaya sürülecek paralar için 1 milyon 200 bin liraya anlaştı.

Polis, Oruç'un aile süsü vererek birlikte para bastığı sevgilisi Remziye Erdoğaner'i de gözaltına aldı.