Gündem Kalpleri yapay umutları ortak

Kalpleri yapay umutları ortak

Paylaş
Kalpleri yapay umutları ortak

Yaşları 8-15 arasında 4 kader arkadaşı onlar. Kalp kası yetmezliği yüzünden yaşamlarının bağlı olduğu kalp destek cihazlarıyla hayata tutunuyorlar

BOYLARINDAN BÜYÜK CİHAZ

Haberin Devamı

Kalp kası yetmezliği olan ve acil kalp nakline ihtiyaç duyan Mehmet Ali Yeşiltepe (10), Ahmet Taşkıran (10), Mesut Çapar (15) ve Barış Keklik’e (8) hayata tutunabilmeleri için Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kalp destek cihazı takıldı. Günlerini hastanede geçiren çocuklar tekerlekli ünitelerde taşınan, boylarından büyük kalp destek cihazlarıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Mesut, “Önce bu cihazdan korktum. Aynı durumdaki Mehmet Ali ve Ahmet’i görünce içim rahatladı. Hastalanmadan önce Gaziemir’de otomobil servisinde çalışıyordum. Kalp nakli olunca işime dönmek istiyorum” diyor.

YENİYILDA KALP DİLEDİ

Barış ise “Yeni yılda yeni kalple sağlığıma kavuşmayı diledim. Ailemi ve okuldaki arkadaşlarımı çok özlüyorum” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Hastanede öğretmenlerden ders aldıklarını anlatan Ahmet “İlköğretim 3. sınıfa gidiyordum. İkinci dönem hastalanınca okula gidemedim. Karnemi annem aldı. Hasta olmasaydım 4. sınıfa gidecektim” diyor.

Mehmet Ali ise “Yapay kalbin takıldığı 30 Haziran’dan beri hastanedeyim. Aileme ve arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum” diye konuşuyor.

Şebnem HOŞGÖRÜR/AA