Siyaset Kamalak: Bir tane ezan vardır
Paylaş
Kamalak: Bir tane ezan vardır

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kürtçe ezan okunmasına ilişkin, "Bir tane ezan vardır, o da ezanı Muhammedidir, Arapçadır. İslamiyet, 1400 yıldan bu yana dünyanın her tarafına yayılmıştır ve ezan aynı şekilde okunur" dedi.

Kamalak, Kürtçe ezan okunmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. "Rabbimiz, kitabımız, dinimiz bir. Ezanı Muhammediye etrafında toplanıyoruz" diyen Kamalak, Türk’ün Kürt’ün, Çerkez’in Anadolu da yaşayan bütün insanların, kitaplarının, peygamberlerinin kıblelerinin aynı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Kamalak, şunları kaydetti:

"Bir tane ezan vardır, o da ezanı Muhammedidir, Arapçadır. İslamiyet, 1400 yıldan bu yana dünyanın her tarafına yayılmıştır ve ezan aynı şekilde okunur. İnsanlar kendi aralarında başka bir iletişim aracı geliştirmek isterlerse geliştirebilirler, ama bu ezanı Muhammediye olmaz.
Bu millet Hazreti Muhammed’i peygamber olarak kabul ediyor da, ezanı mı kabul etmeyecek. Buna ihtiyaç mı var? Dünyanın neresinde olursak olalım ezanı Muhammediye duyduğumuz zaman bu ezan, bizim ezan diyoruz. Dünyanın hiçbir tarafında ezan başka bir dilde okunmamaktadır. İnsanlar kendi aralarında başka bir çağrı geliştirebilirler. Bu onların bileceği bir iş. Ama ezanı Muhammediye adına bir şey uyduramazlar, uydurdukları zaman ezanı Muhammediye olmaz."

Haberin Devamı

Kürt vatandaşlara da çağrıda bulunan Kamalak, "Kürt vatandaşlarımız özlerine, dinlerine, ezanı Muhammediye’ye bağlı kardeşlerimizdir. Onlarında Kürtçe ezanı, ezan olarak kabul edeceklerini sanmıyorum. Bir çoğu seyyiddir onların. Peygamber soyundan gelmiş kardeşlerimizdir. Onların ezanın Kürtçe okunmasına asla ama asla rıza göstereceklerine ihtimal dahi vermiyorum" ifadelerini kullandı.