Dünya Kamboçya: Turist gezdiren fil sıcaktan öldü

Kamboçya: Turist gezdiren fil sıcaktan öldü

Paylaş
Kamboçya: Turist gezdiren fil sıcaktan öldü

Kamboçya'da 40 derece sıcaklıkta turistleri ünlü Angkor Wat tapınağına taşıyan bir filin kalp krizinden ölmesi üzerine, binlerce kişi fillerin çalıştırılmaması çağrısı yapan bir dilekçe imzaladı

Tur operatörü şirket sıcaklıklar düşene dek fillerin çalışma saatlerinin azaltılacağını vaat ederken, internet üzerinden yayılan dilekçe fillerle turist taşınmasının tamamen yasaklanmasını istiyor.

Haberin Devamı

Dilekçede hayvanlara karşı zulmün "gözlerden saklandığı", hayvanların ömürleri boyunca çile çektiği ve bu son fil ölümünün "gözleri açması gerektiği" vurgulandı.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, doğal yaşamdan alınan fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor. World Animal Protection adlı örgüt fillerle seyahati "en zalim tatil faaliyeti" olarak tanımlıyor.

Tur operatörü şirketin müdürü Oan Kiri, AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada dişi filin 45 dakika çalıştıktan ve 2,1 kilometre yürüdükten sonra yere yığıldığını anlattı.

Oan Kiri, "Veterinerlere göre sıcak havanın stres, şok ve yüksek tansiyona yol açması yüzünden kalp krizi geçirerek öldü" dedi.

Ölen filin Asya fillerinin ortalama ömrünün sonları olan 40 ila 45 yaşında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında. (BBCTürkçe)