Bilim - Teknoloji Kameralarda bu da olsun!
Paylaş
Kameralarda bu da olsun!

Toshiba, megapikselleri aşıp, farklı boyutlar kazanan mobil kameralar için yeni bir işlev peşinde!

Toshiba, mobil cihazlar için özel 8 MP kameraları üreticilere göndermeye başladığını duyurdu. Kameraların özelliği ise, çok kaliteli çekim yapmaları ve slow motion özelliğinin bulunması.

Slow motion, yani yavaş çekim video oynatabilmek için için kameranın normalden çok daha hızlı çekim yapabiliyor olması gerekiyor. Ardından oynatıcı uygulama bu hızlı çekilen videoyu normal hızda oynatınca, Slow Motion görüntüler oluşuyor. Ancak bu teknikle çekim yapan diğer kameralar, ne yazık ki, görüntü kalitesi yeterince yüksek olmadığı için başarılı sonuçlar veremiyordu. Kameranın yüksek hızla kayıt yapması demek, normalden çok daha yüksek detaylı görüntü kalitesine sahip olması gerekliliğini de beraberinde getiriyor.

Toshiba simdi, Slow Motion kameralarda bugüne kadar yaşanan hayal kırıklığını giderdiğini ve yeni kamerasının yüksek kaliteli görüntü alma özelliği ile Slow Motion tekniğine uygun olduğunu iddia ediyor. Toshiba'nın ifadelerine göre, kamer saniyede 240 kareye kadar başarıyla çekim yapabiliyor. Normal kameralar, saniyede yaklaşık 25 karelik çekim yeteneğine sahip. Toshiba'nın yeni kameralarının saniyede 240 kareyi HD çözünürlüğünde kayıt altına alabiliyor olması, onu gerçekten mobil cihazlardaki Slow Motion çekimin kralı yapabilir.

Resimlerle: LG G3: Quad HD ekrana sahip ilk cep testte!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı