Ekonomi Kamil Tavil: Küçük esnafı devlere karşı korumak gerek

Kamil Tavil: Küçük esnafı devlere karşı korumak gerek

Paylaş
Kamil Tavil: Küçük esnafı devlere karşı korumak gerek

Başkan Kamil Tavil, kendilerine bağlı esnafın en büyük sıkıntısının AVM’ler olduğunu söylüyor. Tavil; “Aydın’da 2 tane AVM var, bu bile işlerimizin düşmesine yetiyor, yakında üçüncüsü açılacak. Hükümetin bu devlere karşı, bizim küçük esnafı koruyacak birtakım tedbirler alması gerek, yoksa işlerimiz gün geçtikçe daha da gerileyecek” diyor

11 FARKLI MESLEK

Aydın Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Kamil Tavil (50), aslında bir veteriner hekim, ancak bu mesleği iki yıl yaptıktan sonra 95 yılında baba mesleği olan manifaturacılığa dönmüş. Daha sonra da Oda Başkanı olmuş. Odaya, 11 farklı meslek grubu üye olabiliyormuş.

CAN SUYUYLA OLMAZ

Odalarının en büyük sıkıntısının AVM’ler olduğunu belirten Kamil Başkan; “AVM’ler şimdilik 2 tane var, üçüncüsü de açılacak” diyor. Kamil Tavil; “Hükümetin, küçük esnaf bu devlere karşı koruması gerek. Can Suyu niteliğinde KOSGEB kredisiyle veya aflarla bu iş asla kurtulmaz” diyor.

SIKINTILAR HEP AYNI

Başkan Kamil Tavil; “Meseleye daha büyük ekonomik boyutta bakmak gerek. Türkiye’nin her yerinde, esnafın sıkıntısı hemen hemen aynı. Bağ Kur’dan başlayarak, diğer vergiler, esnafın belini büküyor. Esnafın para kazanmasının yolu, reel sektörün önünü açmaktır” dedi.

Haberin Devamı