Farklı lezzetler sevenlere: Kamkat reçeli tarifi
Turunçgillerin en ufaklarından olan kamkat, oldukça sağlıklı bir meyve. Sevdiklerinize hazırlamak için kamkat reçeli tarifi arıyor ya da kamkat reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kamkat reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
28 Ekim 2020 , Çarşamba 16:15
Hem sağlıklı hem de lezzetli bir reçel tarifi arıyorsanız kamkat tarifi tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için kamkat reçeli tarifi arıyor ya da kamkat reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kamkat reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Haberin Devamı
Kamkat reçeli tarifi
Kamkat reçeli malzemeleri
- 1 kilogram kamkat
- 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5 su bardağı toz şeker
Kamkat reçeli yapılışı
Kamkatları yıkayıp baş kısımlarını kesin. Dört parçaya bölüp geniş bir kaseye alın. Dilerseniz daha küçük parçalar halinde de doğrayabilirsiniz. Su ekleyip 1 gece bekletin. Daha sonra bir tencereye alıp su ve limon suyunu ilave edin. Kamkatlar yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. En son şekeri ekleyin. Reçeliniz kıvam alınca ocaktan alın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Ünlü fenomen oğlunu sadece güneş ışığı ile beslemeye çalışırken açlıktan öldürdü!
- Ayaklarını içi buz dolu kovanın içinde bekleten fenomen yürüyemez halde!
- Ebru Şancı dişçiden paylaştı! Takipçileri tanımakta zorlandı
- Ebru Şallı 4 yıl önce kaybettiği oğlu Pars'ı andı: Ömürlük sarılma!
- Fenomen Özlem Öz'ün babası önce 'Damadım beni mahvetti' dedi sonra özür diledi!