Farklı lezzetler sevenlere: Kamkat reçeli tarifi

Farklı lezzetler sevenlere: Kamkat reçeli tarifi

Turunçgillerin en ufaklarından olan kamkat, oldukça sağlıklı bir meyve. Sevdiklerinize hazırlamak için kamkat reçeli tarifi arıyor ya da kamkat reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kamkat reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

28 Ekim 2020, Çarşamba 16:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir reçel tarifi arıyorsanız kamkat tarifi tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için kamkat reçeli tarifi arıyor ya da kamkat reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kamkat reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Kamkat reçeli tarifi

Kamkat reçeli malzemeleri

  • 1 kilogram kamkat
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı toz şeker

Kamkat reçeli yapılışı

Kamkatları yıkayıp baş kısımlarını kesin. Dört parçaya bölüp geniş bir kaseye alın. Dilerseniz daha küçük parçalar halinde de doğrayabilirsiniz. Su ekleyip 1 gece bekletin. Daha sonra bir tencereye alıp su ve limon suyunu ilave edin. Kamkatlar yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. En son şekeri ekleyin. Reçeliniz kıvam alınca ocaktan alın.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (28 Ekim 2020)