Merkez Kamu yatırımları devam ediyor

Kamu yatırımları devam ediyor

Paylaş
Kamu yatırımları devam ediyor

Kamu yatırımları devam ediyor

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Süleyman Elban, 2021 yılı 2’nci dönemi itibarıyla kamu kurumları tarafından yapılan 65 projenin tamamlandığını, 218 projenin ise devam ettiğini bildirdi.
2021 yılı 3’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Çukurova Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen toplantıya; Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Zafer Öz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Kurumların yatırım ve koordinasyon raporlarının değerlendirilmesinin yanı sıra koordinasyon gerektiren hususların da tüm ayrıntılarıyla ele alındığı toplantıda konuşan Vali Elban, 2021 yılı 2’nci dönemi itibarıyla Adana’da kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca 387 projenin uygulandığını kaydetti. Vali Elban, “65 projemiz tamamlandı. 218 projemiz ise devam ediyor. 55 proje ihale aşamasında, 43 projenin ise etüt çalışmaları devam ediyor. Projelerin toplam tutarı 12 milyar 194 milyon TL ve çalışması başlayanlar için toplam 3 milyar 643 milyon TL harcandı” dedi.
Kurumların 2021 yılı yatırımlarının ve projelerinin netleştiğini ve ödenek durumlarının büyük ölçüde belirginleştiğini ifade eden Vali Elban, “Toplantımızda, kurumlarımızın bu yıl içinde başlayacakları projelerin yanı sıra daha önceden başlanmış ve hala devam etmekte olan projelerin de güncel durumunu değerlendirip önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmaları değerlendireceğiz” diye konuştu.
Toplantı, Vali Elban’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerde gelinen aşamaların analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ve değerlendirmelerde bulunulmasıyla sürdü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı