Gündem Kamuda tasarrufun yol haritası

Kamuda tasarrufun yol haritası

Paylaş
Kamuda tasarrufun yol haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; önümüzdeki 3 yıl boyunca kamu harcamalarında tasarruf yapılacak. Yatırım programına yeni proje alınmayacak. Temel hedef ise enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 20 Eylül’de kurdaki hızlı yükselişi, artan enflasyonu ve cari açığı (döviz açığı) frenlemek amacıyla kamuda tasarruf tedbirlerini içeren Orta Vadeli Program (OVP) yani yeni adıyla ‘Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıklamıştı. Dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 3 yıl boyunca takip edilecek olan YEP ile ilgili genelge yayımlandı.

Haberin Devamı

DİSİPLİN VURGUSU

‘2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları’ adıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Ekonomi Programı’nda temel hedefimiz kamu harcamalarında tasarrufu artırmak, enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece finansal istikrarı korumak” ifadesini kullandı.

YENİ PROJE YOK

Proje bazında devam eden öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek olanlara öncelik verileceğini belirten Erdoğan, “Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı’na yeni proje alınmayacak. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek” dedi.

Haberin Devamı