Merkez Kan bağışına dikkat çekildi

Kan bağışına dikkat çekildi

Paylaş
Kan bağışına dikkat çekildi

Kan bağışına dikkat çekildi

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-KAN bağışının önemine dikkat çekmek için Kızılay Bursa Şubesi ile iş birliğiyle kan bağışı kampanyasına imza atan Özel Hayat Hastanesi, hastane bahçesine kurulan kan bağış tırı ile farkındalık yarattı.

Hastane bahçesine kurulan kan bağış tırına hastane çalışanları, hasta yakınları ve çevredeki mahalle sakinleri katıldı. Çok sayıda bağışın yapıldığı tırı ziyaret eden Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, bağışta bulunanlarla yakından ilgilendi.

Özkul, “Yaralı askerlere yardımcı olması amacıyla kurulan Kızılay, daha sonra Türk Kızılay’ı ismini aldı. Gönüllü bağışçılardan kan alınması çok önemli. Bu kampanyanın içerisinde olmaktan dolayı da bizler de çok mutluyuz. Hem Hastane personeli ve hem de çevredeki vatandaşlarımız buraya gelerek kan bağışında bulunuyor” dedi.

Kan vermenin vücuda hiçbir şekilde zararı olmadığını ifade eden Özkul, “Hatta kan vermenin, sağlık yönünden faydalı olduğu unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmasını önemsiyoruz. Farkındalığa katkı koymak için bizler de kan bağışında bulunuyoruz” diye konuştu.

Hastane yetkilileri ve bağışçıları ziyaret eden Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ise "Hayat Hastanesi'ne göstermiş oldukları sosyal duyarlılık ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı