Gündem Kanada aşka sağır

Kanada aşka sağır

Paylaş
Kanada aşka sağır

İşitme engelli olan Rizeli Nazım Feyiz ile Kanada'da yaşayan Lientu Tran internette tanışıp evlendi; fakat Nazım Feyiz vize alamadığı için eşinin yanına gidemedi. 3 yıldır ayrı ülkelerde yaşayan çift boşanıyor

EL İŞARETİYLE ANLAŞTILAR

Haberin Devamı

Rize’de memur Nazım Feyiz (28), Kanada’da yaşayan Vietnamlı bilgisayar programcısı Lientu Tran (33) ile 4 yıl önce internette tanıştı.

İşitme ve konuşma engelli Nazım Feyiz, kendisi gibi işitme engelli olan Lientu Tran ile görüntülü ‘chat programı’ (sanal sohbet) sayesinde işaret dili ile anlaştı. İkili bir süre sonra aşık olarak evlenmeye karar verdi.

EVLENDİ VE ÜLKESİNE DÖNDÜ

Çift, 1 Aralık 2006’da Rize’de yapılan düğünle evlendi. Düğünden sonra bir hafta Rize’de eşinin yanında kalan Lientu Tran, işi nedeniyle Kanada’ya dönmek zorunda kaldı.

Lientu, Türk eşini de Kanada’ya aldırmak istedi. Ancak Kanada’nın vize vermemesi üzerine Nazım Feyiz Rize’de kaldı. 3 yılı aşkın süredir ayrı yaşayan çift bu sürede internetten görüşmeyi sürdürdü.

Haberin Devamı

‘EŞİM RİZE’Yİ İSTEMİYOR’

Nazım Feyiz ve eşi vize engelini aşamayınca boşanmaya karar verdi. Kanadalı gelinin önümüzdeki günlerde Rize’ye gelmesi bekleniyor. Nazım Feyiz duygularını işaret diliyle şöyle anlattı: “Eşimi çok seviyorum, o da beni seviyor ancak Kanada bizi kavuşturmadı. Eşim benimle Rize’de kalıp yaşamayı kabul ederse evlilik sürer. Ama o burada kalmak istemiyor.”

Muhammet KAÇAR/DHA