Gündem Kandil nerede? Haritası...

Kandil nerede? Haritası...

Paylaş
Kandil nerede? Haritası...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamayla Kandil'e operasyonun sinyalini verdi. Süleyman Soylu, "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi" dedi. Bu gelişme sonrası Kandil'in nerede olduğu ve haritası merak edildi.

PKK'nin en önemli noktası Olan Kandil'e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan operasyon sinyali geldi. Bakan Soylu bugün yaptığı açıklamada "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi" dedi.

Haberin Devamı

Süleyman Soylu açıklamalarının devamında, "Milletimiz 'Kandil ne olacak' diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli.

KANDİL'E YÖNELİK OPERASYON

Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın." şekinde konuştu.

KANDİL DAĞI NEREDE?

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir.

İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı